Je eerste stap als data-analist

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Introductie

Veel data? Veel inzicht! In ons werk krijgen we steeds meer te maken met grote hoeveelheden data, maar hoe analyseer je om tot waardevolle inzichten te komen? Hoe houd je dit vervolgens overzichtelijk en duidelijk gevisualiseerd? In dit programma komen alle belangrijke onderwerpen aan bod, zodat jij je eerste stap als data-analist kan zetten.

Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met Big Data. Wat is het en wat kun je ermee als organisatie? Kom erachter hoeveel data je eigenlijk al in huis hebt, hoe bruikbaar deze is en op welke wijze je kunt gaan analyseren. Je gaat ook aan de slag met Power Bi, een krachtige tool om data overzichtelijk weer te geven en in mooie visualisaties. Verder leer je hoe je formules en functies echt goed kunt beheersen in Excel, zodat je hiermee ook data verder kunt analyseren. En natuurlijk leer je alles over machine learning, dé technologie die op dit moment voor de grootste innovatiekracht zorgt. Iets voor jou?

Na het succesvol afronden van dit programma heb jij alles in huis voor die eerste stap richting data-analyse te zetten!

Let op! Om dit programma en de bijbehorende opdrachten goed te kunnen volgen, heb je Microsoft Excel nodig en een school- of werkmailadres, waarmee je een account voor Power Bi kunt aanmaken.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Big Data
  • Introductie in Power Bi
  • Excel Advanced: Formules en Functies
  • Machine Learning

Niveau

Voor dit programma heb je minimaal hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Dit programma is geschikt voor iedereen die wil starten met het analyseren en overzichtelijk maken van grote hoeveelheden data. Een beetje technische achtergrond is handig, maar is niet noodzakelijk om dit programma te volgen.

Duur

De totale doorlooptijd van dit programma is 14 weken. Dat klinkt misschien lang, maar hierbij ben je elke dag maar zo’n 10 minuten aan het leren. Helemaal op jouw eigen tempo. Heb je nog wat tijd over en zin om door te leren? Volg dan gerust een extra onderdeel. Even geen tijd? Sla het leren gewoon een dag over!

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten