Wat is Online Academy?

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Onbeperkt online leren voor je hele organisatie

Leren en ontwikkelen spelen een steeds belangrijkere rol in een organisatie. Bijvoorbeeld waar het gaat om het in huis halen én houden van medewerkers. Als onderdeel van NCOI Groep zorgen wij via e-learning voor de optimale ontwikkeling van mensen binnen organisaties. Zodat zij hun prestaties, mobiliteit, werkplezier en talenten kunnen vergroten. Voor zichzelf, maar natuurlijk ook voor hun organisatie. Door als organisatie een abonnement te nemen op Online Academy kunnen al jouw medewerkers én jijzelf onbeperkt online leren.

Abonnement op online leren bij Online Academy

Met een abonnement op ons platform krijgt je hele organisatie onbeperkt toegang tot e-learning. Je vindt bij ons meer dan 350 online trainingen (inclusief leerlijnen, podcasts, webinars) op het gebied van soft skills en tal van andere thema’s. Van financiën tot communicatie, van projectmanagement tot leiderschapsvaardigheden.

En welke online training je ook kiest, je kunt bij ons altijd rekenen op actuele leerstof van de allerhoogste kwaliteit. Wij werken namelijk samen met 16 erkende opleiders uit NCOI Groep, die stuk voor stuk hun eigen specialisme hebben. Denk dan aan grote namen als Boertien Vergouwen Overduin, NIBE-SVV, Computrain, Markus Verbeek Praehep en Schoevers. Samen met deze partners hebben wij al onze online trainingen ontwikkeld. Je vindt bij ons dus altijd inhoudelijke expertise, gecombineerd met jarenlange ervaring in de digitale didactiek. Deze combinatie maakt Online Academy uniek in de markt van e-learning.

Goed om te weten: de meerwaarde van een Online Academy-abonnement blijft groeien. Wij vernieuwen ons aanbod namelijk gedurende het hele jaar en voegen voortdurend nieuwe e-learningtrainingen toe, zonder daarvoor extra kosten in rekening te brengen. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld 75 nieuwe trainingen toegevoegd. In dat tempo gaan we dit jaar door.

Hoe werkt je Online Academy-abonnement?

Online leren is de perfecte manier om ál je medewerkers aan het leren te krijgen. En ondertussen houd je de logistiek simpel en de kosten laag. Met een abonnement op ons platform, leg je in één klap een uitstekende basis om leren binnen je organisatie duurzaam in te richten.

Online leren met ons abonnement werkt volgens de volgende 3 uitgangspunten:

 • Simpele administratie. Je krijgt van ons maar 1 factuur per jaar. Hiermee kan je hele organisatie een jaar lang onbeperkt online leren. Wel zo makkelijk.
 • Onbegrensd aantal deelnemers. Je betaalt niet per deelnemer, maar voor de toegang tot het online leren-platform. Er is dus geen grens aan de hoeveelheid collega’s die op deze manier een training (of andere online leervorm) kan volgen.
 • Alle combinaties zijn mogelijk. Als organisatie kun je online leren combineren met klassikaal onderwijs. Maar je kunt onze trainingen bijvoorbeeld ook opnemen in de HR-cyclus, ze verplicht stellen voor je medewerkers of juist niet. De keuze is aan jou.

Elke online training is zo ingericht dat je er maar 5 tot 10 minuten per dag mee bezig hoeft te zijn voor een hoog leerrendement. Je kunt een training los volgen, maar ook als basis gebruiken in een combinatie van bijvoorbeeld klassikaal leren of een teamintervisie. Op deze manier zorg je als organisatie ervoor dat je medewerkers effectief en efficiënt online leren. Dit helpt op zijn beurt weer om mensen in beweging te houden en ze aan je te binden.

Nieuwsgierig naar onze online trainingen? Bekijk ons volledige aanbod.

De belangrijkste voordelen van je Online Academy-abonnement op een rij:

 • Trainingsaanbod van erkende opleiders. Als onderdeel van NCOI Groep werkt Online Academy samen met 16 erkende opleiders met elk hun eigen specialisme. Hun aanbod hebben we geschikt gemaakt voor online leren en gebundeld op ons platform. Zo ben je altijd verzekerd van de allerhoogste kwaliteit, zowel didactisch als vakinhoudelijk.
 • Slimme online trainingen die effectief en efficiënt zijn. Je medewerkers kunnen zich bij ons ontwikkelen via hun laptop of tablet, zonder apps te installeren. Onze trainingen zijn zo opgebouwd dat mensen maar 5 tot 10 minuten per dag bezig hoeven te zijn. Deze manier van leren is efficiënt én effectief, zo blijkt uit recent neurowetenschappelijk onderzoek waarop wij al onze trainingen funderen.
 • Passend vervolgaanbod voor wie dat wil. Anders dan de meeste andere aanbieders van online leren, biedt Online Academy unieke kansen om door te leren. Dat kan bij dezelfde erkende opleider uit NCOI Groep waar je de online training hebt gevolgd. Zo kun je zelfs een certificering, of uiteindelijk een MBO-, HBO- of Masterdiploma behalen.

Waarom wij Online Academy zijn gestart?

Werkenden moeten tegenwoordig hun hele leven blijven leren. Maar dat lukt niet altijd: uit onderzoek blijkt dat van de 7,3 miljoen werkenden in Nederland, 6 miljoen werkenden zichzelf niet actief ontwikkelen. En diegenen die wel leren, doen dit niet allemaal even effectief. Zo starten veel mensen aan online trainingen, terwijl uit onderzoek blijkt dat slechts 8 tot 12 procent van alle e-learning trainingen ook echt wordt afgemaakt.

Daar wilden we bij NCOI Groep iets aan doen. We besloten onderzoeken naar e-learning te bestuderen én zelf veel te experimenteren. Zo ontdekten we bijvoorbeeld dat je de beste resultaten behaalt als je in kleine blokken leert. Op basis van onze bevindingen hebben we Online Academy opgericht.

Met Online Academy bieden we jouw werknemers de mogelijkheid om hun prestaties, mobiliteit, werkplezier en talenten te vergroten. Op een manier die efficiënt, doeltreffend én inspirerend is. Want alleen zo beginnen je medewerkers zich niet alleen te ontwikkelen, maar blijven ze het ook doen.

Ga voor erkende kwaliteit in online leren

Je kunt er niet omheen: online leren vind je tegenwoordig overal. Neem alleen al de vele ‘Doe-het-zelf’- en YouTube-filmpjes die op het internet te vinden zijn en nu populairder zijn dan ooit. Dat er zoveel aanbod is, zegt echter nog niets over de kwaliteit ervan. En het is natuurlijk juist die kwaliteit waar je voor wilt gaan. Dankzij onze samenwerking met 16 erkende opleiders uit NCOI Groep, vind je die kwaliteit bij ons gegarandeerd.

Online trainingen van erkende opleiders

In welk vakgebied je ook werkzaam bent, je kunt bij ons altijd terecht voor erkende kwaliteit. Op ons platform vind je namelijk online trainingen gebaseerd op de inhoudelijke expertise van de bekendste opleiders uit NCOI Groep, waaronder Schoevers, Boertien Vergouwen Overduin, NIBE-SVV en SRM. Elke opleider heeft zijn eigen specialisme. Dus welke online training je bij ons ook kiest, je krijgt de combinatie van de erkende kwaliteit en jarenlange ervaring op het gebied van digitale didactiek. Deze combinatie maakt ons tot dé uitzondering in de markt van online leren.

Effectieve en efficiënte online trainingen

Het aanbod van de erkende opleiders dat wij op ons e-learningplatform aanbieden is zeer ruim: meer dan 350 online trainingen (inclusief leerlijnen, podcasts en webinars) vind je hier. Wij als Online Academy hebben deze inhoudelijk erkende kwaliteit doorvertaald naar effectieve e-learning. En uiteraard hebben we dat niet zomaar gedaan, maar volgens de principes van onze eigen weldoordachte methode voor effectief en efficiënt online leren.

Uitgangspunt van deze methode is dat je niet uren achter elkaar hoeft te leren, maar dat 5 tot 10 minuten per dag voldoende zijn voor een hoger leerrendement.

Ken je voordelen bij online leren

Aan de hand van onze effectieve leermethode hebben we het aanbod van onze erkende partners uit NCOI Groep op een slimme manier toepasbaar gemaakt voor e-learning. Dat biedt een hoop voordelen voor jou en jouw organisatie. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van online leren bij Online Academy voor je op een rij gezet:

 • Altijd en overal leren. Ons e-learningplatform is mobiel toegankelijk. Je kunt daarom overal en altijd leren. Of het nu in de pauze op het werk is, in de trein naar een afspraak of op zondagochtend op de bank. Je leert op de plaats en het moment dat het jou uitkomt.
 • Onbeperkt leren voor de hele organisatie. Stel, je medewerkers moeten vooral leren werken met een projectmanagementmethode. Dan kunnen zij daarna, zonder extra kosten, ook hun leiderschaps- of timemanagementvaardigheden bijspijkeren. Onbeperkt is bij ons echt onbeperkt.
 • Leren in kleine chunks. Onze online trainingen zijn verdeeld in weekblokken. Deze zijn op hun beurt weer opgebouwd uit kleine chunks per dag, waar je maar je 5-10 minuten mee bezig bent. Leren via kleine chunks betekent dat je in korte tijd je volledige aandacht op het leren kunt richten. Door deze focus vergroot je het leerrendement.
 • Spreiding leerstof. Doordat we met kleine chunks werken, heb je de mogelijkheid de leerstof uit te spreiden over een langere periode. En je zult zien: hoe meer je het leren spreidt, hoe beter je het geleerde uiteindelijk onthoudt. Je herhaalt dan immers vaak en je ontwikkelt een patroon en daarmee een leergewoonte!
 • Eerst de kernvaardigheden. Waar andere aanbieders in online leren je stimuleren om je e-learning in één avondje af te ronden, begin je bij ons altijd klein. Dus niet alles over bijvoorbeeld leiderschap in één keer, maar eest de kernvaardigheden. Zo committeer je je makkelijker aan de eerste 20 uur, waarin je exponentiële vooruitgang boekt.
 • Actieve opdrachten. In elke online training zorgen we ervoor dat je zelf moet reflecteren, oplossingen moet bedenken en toepassen. Actief met de toepassing van de stof bezig zijn, en je die zo eigen maken, zorgt voor sterkere verbindingen in je brein. Zo maak je nieuwe kennis functioneel en blijft het beter hangen.
 • Gemotiveerd leren. Bij ons volg je de trainingen waar je wilt, wanneer je wilt en zelfs hoe je wilt. Daarnaast doen we er alles aan om je te motiveren, bijvoorbeeld door je regelmatig een reminder te sturen en je voortgang inzichtelijk te maken. Zo zie je jezelf groeien, wat je stimuleert om met steeds meer vrijheid en gemak door te leren.
 • Leuk leren. Met luchtige opdrachten en sprekende voorbeelden zetten we je er voortdurend toe aan de vertaling te maken naar je eigen praktijk. Zo activeren we je associatievermogen, wat het leren leuker en effectiever maakt.

Online Academy in jouw organisatie?

Wil je weten wat Online Academy voor jouw organisatie kan betekenen? We vertellen je graag meer. Je kan eenvoudig een afspraak maken via onze agenda. Natuurlijk kan je ons ook bellen op 035 – 7 506 178 of mailen naar info@onlineacademy.nl.

Weten hoe andere organisaties gebruik maken van Online Academy? Lees de verhalen van:

Wil je Online Academy uitproberen? Neem dan een gratis proefabonnement van een maand.

Contactgegevens

E-mail: info@onlineacademy.nl
Telefoon: 035 – 7 506 178
KvK-nummer: 63894157
BTW-nummer: NL 8554.43.686.B.01

Meer weten?

Weten wat Online Academy kan betekenen voor jouw organisatie? Je kan direct in onze kalender een afspraak maken met een van onze accountmanagers op de dag en tijd dat jou het beste uitkomt

DEMO AANVRAGEN

Afspraak maken

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten