Binden en boeien van je medewerkers

Als werkgever wil je dat je medewerkers met plezier voor je organisatie werken. Betrokken medewerkers creëren immers een prettig en productief werkklimaat. Bovendien blijven ze langer in dienst, waardoor je niet steeds opnieuw mensen in hoeft te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers vrolijk en gemotiveerd blijven?

Waarom employee engagement zo belangrijk is voor je organisatie

Medewerkers blijven steeds minder lang bij dezelfde werkgever. Dat kwam de laatste jaren deels doordat het zo goed ging met de economie – er waren immers meer vacatures dan mensen om ze in te vullen. Daarbij zien we ook dat de mentaliteit van werknemers verandert: ze hechten zich tegenwoordig minder snel aan een organisatie, en kijken sneller of ze ergens anders een kans kunnen pakken. De coronacrisis heeft de markt veranderd, maar nog steeds zie je vaak dat je beste mensen het snelst nieuw werk hebben.

Hier liggen kansen voor jou als werkgever: zorg ervoor dat je je werknemers kan binden en boeien, want van trouwe medewerkers profiteer je direct. Volgens doen bedrijven met een hoog employee engagement het namelijk beter dan gemiddeld. Dit soort organisaties scoren hoger op zowel financieel gebied als op klanttevredenheid.

Een goede reden dus om je employee engagement omhoog te brengen – ook als je niet direct bang bent dat je medewerkers vertrekken, is het natuurlijk belangrijk je medewerkers in hun wensen te ondersteunen en blij te maken.

Breng je employee engagement omhoog

Online Academy is een manier om je employee engagement omhoog te brengen. Ruimte voor eigen ontwikkeling is voor medewerkers namelijk heel belangrijk. Bij Online Academy volgen al je medewerkers onbeperkt online trainingen van ongeveer 10 minuten per dag. Waar en wanneer ze maar willen: even tussen twee taken door op het werk, onderweg in het ov of thuis op de bank.

Je medewerkers kunnen vele werkgerelateerde trainingen volgen – van programmeren met PHP tot Timemanagement tot Lean Six Sigma Yellow Belt. Maar ook trainingen die hen op persoonlijk niveau verder brengen, zoals verschillende taaltrainingen, Starten met Hardlopen en Digitale Fotografie. Zo bied je je medewerkers niet alleen de kans om zichzelf te ontwikkelen, maar je laat ook zien dat je hun werk-privébalans belangrijk vindt en hen waardeert.

4 redenen waarom Online Academy bijdraagt aan het binden en boeien van je medewerkers

Je geeft je medewerkers de mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen

Wie zichzelf ontwikkelt, is tevredener dan wie dat niet doet

Door nieuwe dingen te leren, kunnen je medewerkers makkelijker doorgroeien binnen je organisatie

Omdat er ook niet-werkgerelateerde trainingen in zitten, laat je aan je medewerkers zien dat je ze waardeert en je hun werk-privébalans belangrijk vindt

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over wat Online Academy voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op: bel ons op 035 – 7 506 178 of vul ons contactformulier in. Je kunt ook direct een demo aanvragen. Wij vertellen je graag meer over onze producten, werkwijze en toepassingen voor jouw organisatie!

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl