Privacy- en cookieverklaring

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Privacy

Online Academy begrijpt dat je je persoons- en studiegegevens niet met iedereen wilt delen. Daarom gaan wij zorgvuldig om met deze informatie. Online Academy houdt zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wij hebben jouw gegevens wel nodig om je goed te kunnen helpen. In deze verklaring legt Online Academy uit welke gegevens wij van jou nodig hebben en waarvoor wij ze gebruiken.

Opslag van jouw gegevens

Online Academy slaat de persoonsgegevens die wij van jou of van jouw werkgever ontvangt op. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens die Online Academy ontvangt bij inschrijving voor een abonnement (ook wanneer dit proces wordt afgebroken), aanmelding voor een nieuwsbrief of als je telefonisch of per e-mail contact met Online Academy opneemt. Wij verzamelen en bewaren onder andere de volgende persoonsgegevens:

  • Naam (voor- en achternaam), adres en overige contactgegevens.
  • Gegevens met betrekking tot het abonnement waarvoor je je hebt aangemeld, inclusief betalingsgegevens.
  • Jouw feedback over de trainingen en overige informatie die je geeft.
  • Eventuele resultaten en of je de trainingen (met goed gevolg) hebt afgerond.

Gebruik van jouw gegevens

Online Academy gebruikt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Registratie en administratieve afhandeling van het door jou gekozen abonnement.
  • Verzorging van de door jou gekozen online trainingen.
  • Analyses uitvoeren zodat Online Academy zijn dienstverlening kan verbeteren.
  • Advies geven over een te volgen training.
  • Jou op de hoogte te houden van al onze diensten en producten.
  • Jou de door jou gevraagde documenten/inlichtingen te sturen en op je vragen te reageren.
  • Voldoen aan de voor ons geldende wet- en regelgeving op onderwijs zoals voorgeschreven door de (Rijks)overheid.

Verdere toelichting

  • Online Academy anonimiseert de persoonsgegevens die Online Academy gebruikt voor analyses. In onze analyses ben jij daardoor onherkenbaar.
  • In sommige gevallen werkt Online Academy samen met externe dienstverleners, zoals docenten en examenbureaus. Zij mogen jouw gegevens alleen gebruiken voor de uitvoering van die diensten die in het belang zijn van jouw opleiding. Zij mogen jou niet voor andere doelen benaderen of je gegevens doorgeven aan andere partijen.
  • Tot slot, het kan zijn dat Online Academy door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk wordt verplicht om jouw gegevens te delen. Online Academy deelt dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.

Nieuwsbrief en abonneebestand

Met onze nieuwsbrief informeren wij geïnteresseerden over nieuws op het gebied van onze diensten en alles wat daarmee te maken heeft. Jouw e-mailadres voegt Online Academy alleen toe aan zijn lijst met abonnees als jij hier toestemming voor geeft. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden en/of jouw voorkeuren kunt aanpassen.

Beveiliging en bewaartermijn van jouw gegevens

  • Online Academy beschermt jouw persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Online Academy bewaart jouw persoonsgegevens zo lang als dit wettelijk verplicht is. In het belang van het verbeteren van zijn diensten kan Online Academy jouw gegevens langer bewaren, maar in dat geval zal Online Academy de gegevens altijd anonimiseren.

Jouw gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

  • Je mag altijd jouw persoonsgegevens inzien en/of verbeteren of bijwerken. Als je bij Online Academy een abonnement afsluit, kun je op jouw “Mijn instellingen”-pagina de belangrijkste gegevens inzien en aanpassen.
  • Daarnaast kun je Online Academy vragen jouw gegevens te wissen en niet meer te gebruiken. In een aantal gevallen kun je aangeven dat je wilt dat Online Academy jouw gegevens beperkt gebruikt. Online Academy kan digitale gegevens, zoals een inschrijvingsbevestiging, ook voor je omzetten in een document dat je kunt afdrukken.

Wil je een van bovenstaande acties uitvoeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Online Academy reageert zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 4 weken, op jouw verzoek. Als je je gegevens wilt laten verwijderen, controleert Online Academy eerst of dit wettelijk (al) is toegestaan. Wanneer Online Academy volgens de wet jouw gegevens (nog) niet mag verwijderen, zal Online Academy jou dit laten weten en aangeven op welk eerstvolgende moment Online Academy jouw gegevens wel kan verwijderen.

Klacht

Als je het niet eens bent met de manier waarop wij omgaan met jouw gegevens, kun je bij ons een klacht indienen (klik hier voor onze contactgegevens).

Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik en werking van cookies

Online Academy maakt op zijn website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op jouw computer komen te staan wanneer je internet gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina’s je bekijkt en welke opties je gebruikt. Online Academy gebruikt deze gegevens onder andere om zijn website gebruiksvriendelijker te maken.

Naast cookies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maakt Online Academy gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies. Bekijk hier de cookies.

Cookie-instellingen aanpassen

Je kan je browser zo instellen dat je een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op je computer wil plaatsen. Ook kan je cookies volledig blokkeren. Hoe je dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Als je cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op je computer. Zodra je via je browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kan Online Academy niet controleren of je je hebt afgemeld. Bekijk of wijzig hier uw cookie-instellingen.

Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Online Academy kan deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Als je graag wilt weten hoe Online Academy je gegevens beschermt en gebruikt en welke cookies Online Academy gebruikt voor welke doelen, raden we je aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. Online Academy heeft deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 19 mei 2021.

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten