Ontdek onze blended learning en andere leervormen

Online Academy is onderdeel van NCOI Groep en werkt nauw samen met meer dan 16 erkende opleiders. Hierdoor hebben we unieke programma’s kunnen ontwikkelen, waarin we de bewezen didactische principes combineren met de voordelen van e-learning. Deze programma’s, die wij zowel incompany als op aanvraag verzorgen, zijn gebaseerd op 4 leervormen: blended learning, social learning, mobile learning en self-paced learning. Hieronder lichten we deze concepten nader voor je toe.

Blended learning

Blended learning komt neer op het combineren van verschillende leervormen. Het kiezen van de juiste blend dus eigenlijk. Vaak levert dat een combinatie van online en offline leren op, bijvoorbeeld e-learning met een klassikale training. Maar wat ons betreft komen álle denkbare vormen van (online) leren in aanmerking. Denk aan serious games of apps, in combinatie met bijvoorbeeld een webinar. Welke mix van leervormen je ook kiest, het is belangrijk dat ze elkaar aanvullen en passen bij de leerbehoefte van medewerkers. Zo kan maximaal leerrendement worden behaald.

Samen met onze partners uit NCOI Groep bieden wij jouw organisatie de perfecte blend van leervormen over een zeer breed scala aan onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan Praktisch Leidinggeven met Boertien Vergouwen Overduin, Agile Projectmanagement met Computrain of VCA met NCOI Techniek en Veiligheid. Hoe die perfecte blend eruitziet, is afhankelijk van de wensen van jouw organisatie en de behoeften van jouw medewerkers.

Social learning

Volgens professor Albert Bandura, grondlegger van de social learning theory, leren mensen van en met elkaar. De theorie gaat ervan uit dat leren een cognitief proces is dat in een sociale omgeving plaatsvindt, bijvoorbeeld op de werkplek. Werkplekleren zou je het dan kunnen noemen. Dat betekent dat er binnen jouw organisatie, bewust of onbewust, al heel veel sprake is van social learning. Ga maar na: doordat jouw medewerkers met elkaar samenwerken, observeren ze elkaar en nemen ze succesvol gedrag van elkaar over. Leren is dan eigenlijk een onderdeel van het werkproces.

Mobile learning

Mensen gebruiken het internet meer en meer via hun mobiele telefoon. Dat heeft geleid tot mobile learning, een nieuwe leervorm. Vooral voor medewerkers die vaak onderweg zijn, op afstand werken of een training buiten werkuren willen doen, biedt mobile learning een hoop voordelen. Het lesmateriaal zit altijd in de broekzak. Productupdates, persona’s van klanten, updates in naleving van regels, verkoopgesprekken en ander materiaal zijn met slechts een paar klikken beschikbaar. Altijd en overal. Deze enorme flexibiliteit draagt bij aan de motivatie van medewerkers. Verder zorgt mobile learning bijvoorbeeld ook voor real-time feedback.

Bij Online Academy stimuleren wij het gebruik van mobile learning actief onder deelnemers. Bookmark onze app op je telefoon en je leert overal waar je maar wilt. Luister een podcast terwijl je je middagwandeling maakt, of volg blokjes van een training onderweg in de trein. Je kunt mobile learning slim inzetten als leervorm, aangezien medewerkers altijd wel een telefoon op zak hebben. Of ze nu wel of niet op kantoor zitten, ze hebben zo altijd leermogelijkheden.

Self-paced learning

Self-paced learning is een nieuwe leervorm die in de basis neerkomt op zelfstudie. Je hebt hierbij de volledige vrijheid over hoe je wilt leren en vooral in welk tempo je wilt leren. Self-paced learning betekent letterlijk: leren in je eigen tempo. Deze leervorm wordt steeds populairder op e-learningplatforms. De studie wordt daarbij altijd gevolgd op basis van de reacties van andere deelnemers op het geboden leermateriaal. Een docent of trainer is afwezig.

Bij Online Academy kun je leren op je eigen manier en in je eigen tempo. Je hoeft nergens op een bepaald moment te zijn en je mist nooit een deadline. Er kijkt niemand op je vingers mee en jij bepaalt wanneer je wat doet. We stimuleren medewerkers uiteraard wel om in een leerritme te komen, maar zij zijn de baas. Je kunt er uiteraard wel voor kiezen om samen met een collega of een vriend te leren en elkaar op die manier te motiveren en inspireren.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl