Ontdek onze unieke leermethode

Wil je dat jouw medewerkers zich maximaal blijven ontwikkelen, zonder dat ze daarvoor hele werkdagen in de boeken moeten zitten? Dan zit je goed bij Online Academy. Onze leermethode is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten over leren en ontwikkelen die we koppelen aan de nieuwe technologie. Zo bieden wij jouw medewerkers ook écht de beste leermethode: een combinatie van de allerhoogste kwaliteit en modern leergemak.

Leermethode met een slimme cursusopbouw

Leren kun je bij ons zowel via je laptop als tablet, zonder apps te moeten installeren. Al onze online trainingen zijn zo opgebouwd dat je maar 5 tot 10 minuten per dag bezig hoeft te zijn. Handig, want zo kunnen mensen altijd en overal bezig zijn met hun ontwikkeling. Tussen 2 vergaderingen door, in de trein, of ’s avonds thuis op de bank voordat de film begint.

Dankzij deze slimme cursusopbouw behalen je medewerkers bovendien een veel hoger leerrendement. Doordat zij het leren naar eigen behoefte kunnen indelen, onthouden ze namelijk meer, hebben ze de tijd om het geleerde in hun werk toe te passen en krijgen ze de mogelijkheid om nieuwe kennis vaak te herhalen. Zo wordt leren leuk én resultaatgericht.

Onze leermethode: de 9 principes van effectief leren

Modern leergemak combineren met de meest recente didactische inzichten. Daar gaan wij voor bij Online Academy. Om je de allerhoogste kwaliteit te kunnen bieden in e-learning, baseren wij al onze online trainingen op 9 principes van effectief leren:

Aandacht | Leren met aandacht zorgt voor effectiviteit

Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat onze aandachtsspanne kort is, maar wel doorslaggevend voor het leerrendement. Wij forceren daarom geen uren, dagen en nachten doorstuderen, maar bieden in plaats daarvan een effectief 10-minutenmodel. Elke dag 5 tot 10 minuten met volle aandacht leren werkt het best.

Leerflow | Bouw een leergewoonte op en leer dagelijks

Online Academy stimuleert jouw medewerkers om elke dag bezig te zijn met leren. Dat biedt veel voordelen. Zo krijgen ze elke dag de kans om het geleerde direct toe te passen. Daarnaast bouwen ze op deze manier een gewoonte op, waardoor leren steeds gemakkelijker gaat. Newton zei ooit: “An object in motion tends to stay in motion, an object at rest tends to stay at rest”.

Spacing | Geef leren de tijd, mensen leren ook door juist niet te leren

Uit allerlei wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer: tussendoor even iets anders doen versterkt het leren. Het is dus juist goed om er eens een nacht over te slapen, je hoofd leeg te maken of alles gewoon even helemaal los te laten. Zo krijg je de ruimte voor de verwerking van nieuwe kennis en vergroot je de kans dat deze kennis wordt opgeslagen in je langetermijngeheugen.

Personalisatie | Iedereen leert op zijn of haar eigen manier

Ieder mens is anders en heeft dus ook een andere leergewoonte of -strategie. Dat betekent ook dat leren gemakkelijker en effectiever wordt als het echt gericht is op jou. Daarom personaliseren wij het leren. Je medewerkers gaan bij ons altijd aan de slag met hun eigen casuïstiek. De opdrachten die zij krijgen zijn helemaal gericht op hen persoonlijk, net als onze reminders en zelfs onze complimentjes.

Compound learning | Stapel leerervaringen op

Leren doet leren. Als je eenmaal in die leerflow terecht bent gekomen, is het gemakkelijker om een volgend onderwerp op te pakken. Wie bijvoorbeeld start met Spaans en daarna doorgaat met Big Data, zal merken dat de tweede cursus een stuk gemakkelijker gaat. Door leerervaringen op die manier te stapelen, ontwikkelen mensen zogenaamde hefboomvaardigheden waarmee ze sneller kunnen leren.

Steile groeicurve | 10.000 uur leren is niet nodig

Leren kost tijd, vooral als je nog beter wilt worden dan je al bent. Daarbij is het belangrijk te beseffen dat je door urenlang achter elkaar studeren je niet per se sneller groeit. Bij ons krijg je de mogelijkheid om in enkele weken een steile groeicurve door te maken. Uit onderzoek blijkt dat je in korte tijd al echt grote sprongen kunt maken.

Afbakening | Liever 3 dingen goed, dan 10 een beetje

Voor mensen die iets nieuws willen leren is de verleiding vaak groot om de breedte in te duiken. Vaak is het echter effectiever om je te richten op een paar aspecten of onderdelen van een onderwerp. Daarom zeggen wij: liever 3 dingen goed dan 10 een beetje. Deze afbakening is ook terug te zien in onze trainingen: je leert altijd kernvaardigheden, zodat je steeds verder komt.

Growth mindset | Van ‘ik kan het niet’ naar ‘ik kan het nóg niet’

Hoe je denkt over jezelf en over wat je nog allemaal kunt leren bepaalt je mindset. En die mindset is van belang voor je leervermogen, blijkt uit onderzoek van professor Carol Dweck. Daarom helpen we jouw medewerkers van een fixed mindset naar een growth mindset. Van ‘zo ben ik en dat kan ik niet’ naar ‘zo ben ik nú en ik kan het nóg niet’.

Duurzame ontwikkeling | Herhalen, herhalen en nog eens herhalen

Leren is herhalen. Doordat je medewerkers bij ons dagelijks bezig zijn met leren, kunnen ze ook dagelijks herhalen en oefenen. Dat helpt ze om hun kennis en vaardigheden te laten ‘landen’. Uiteraard helpen we hen daarbij met reminders, examentrainers, leuke quizjes en andere tools. Zo kunnen mensen werken aan een duurzame ontwikkeling. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen.

Deze 9 principes voor effectief leren vormen niet alleen het fundament van onze leermethode, maar van al onze leervormen.

 

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl