Reduceren van verzuim en verloop

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn productieve medewerkers. Maar hoe dring je verzuim en verloop in je organisatie terug?

De invloed van verzuim en verloop

Verzuim heeft veel invloed op de prestaties van je organisatie. Medewerkers die (langdurig) ziek zijn, kosten veel geld en verhogen de werkdruk bij collega’s. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat je organisatie een slechte invloed heeft op iemands gezondheid: je wilt een positieve factor zijn in het leven van je medewerkers.

Ook heeft verloop effect op de prestaties van je organisatie. Bij iedere vertrekkende medewerker gaat er weer wat kennis verloren. Het kost tijd en geld om weer een nieuwe medewerker in te werken. Bovendien komt een medewerker pas écht tot bloei als hij of zij een tijdje bij je organisatie werkt. Het is dus zonde als hij of zij voor die tijd al je organisatie verlaat.

Het terugdringen van verzuim en verloop zou daarom een belangrijk thema moeten zijn binnen je organisatie. Dit kan op meerdere manieren. Belangrijk is in ieder geval dat je zorgt voor goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, een prettige werksfeer, een goede werk-privébalans en mogelijkheden voor je medewerkers om door te groeien. Zo word jij een fijne werkgever waar mensen willen werken.

Verzuim en verloop tegengaan met online trainingen

Het bieden van ontwikkelmogelijkheden is een van de manieren om verzuim en verloop in je organisatie aan te pakken en terug te dringen. Maak bijvoorbeeld gebruik van Online Academy. Hiermee bied je ten eerste gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Je medewerkers hebben hiermee namelijk de kans om zich onbeperkt te ontwikkelen, op momenten waarop het voor hen goed uitkomt. Met 10 minuten trainen per dag hebben ze in een paar weken tijd al een volledige training afgerond.

In ons aanbod zitten veel trainingen die je medewerkers verder brengen in hun werk, in elk vakgebied: van IT-trainingen tot managementtrainingen en financiële trainingen. Maar ook trainingen die je medewerkers expliciet helpen om fit en vitaal te blijven. Denk hierbij aan Gezond Thuiswerken, Vitaliteit, Starten met Hardlopen en Mindfulness. Dit soort trainingen dragen nog meer bij aan het terugdringen van verzuim en verloop, doordat het je medewerkers helpt beter in hun vel te zitten.

Daarnaast kunnen je medewerkers bij Online Academy ook niet-werkgerelateerde trainingen volgen die zich richten op hobby’s: bijvoorbeeld Spaans voor Beginners of Digitale Fotografie, of trainingen die gericht zijn op een ander vakgebied. Hiermee laat je zien dat je de werk-privébalans van je medewerkers belangrijk vindt en draag je bij aan een gezonde en vriendelijke bedrijfscultuur.

Met andere woorden: met Online Academy bied je je medewerkers waardevolle opleidingsmogelijkheden waarbij ruimte is voor hun eigen interesses en wensen.

4 redenen waarom Online Academy je helpt bij het terugdringen van verzuim en verloop

Je verbetert je secundaire arbeidsvoorwaarden door ontwikkelmogelijkheden te bieden.

Als medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen, stromen ze eerder door binnen je organisatie in plaats van dat ze vertrekken.

Online Academy bevat ook trainingen die gericht zijn op vitaliteit.

Je medewerkers kunnen ook trainingen volgen die gericht zijn op hun eigen interesses, wat bijdraagt aan de werk-privébalans.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over wat Online Academy voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op: bel ons op 035 – 7 506 178 of vul ons contactformulier in. Je kunt ook direct een demo aanvragen. Wij vertellen je graag meer over onze producten, werkwijze en toepassingen voor jouw organisatie!

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl