Podcast

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

#14 Hoe bereidt Universiteit Leiden superspecialisten voor op de arbeidsmarkt?

30-8-2021

Elk jaar verdedigen zo’n 400 promovendi hun proefschrift aan de Universiteit Leiden. Na jaren onderzoek halen zij eindelijk het gedroomde einddoel, maar de academische wereld heeft niet voldoende banen voor al die gepromoveerde helden. Dus na vier, vijf of zes jaar keihard werken, kan dat leiden tot een zwart gat. Welke verantwoordelijkheid neemt de Universiteit Leiden daarin? Hoe pakken ze dat aan? Wat zijn de resultaten? Glenn van der Burg stelt samen met Tom Bos, directeur Online Academy, deze vragen aan Monique Oomens, hoofd Learning & Development bij de Universiteit Leiden.

#13 Bingelearning Met Ben Van Der Burg

23-7-2021

Samen met Ron Lemmens en Ben van der Burg, IT-ondernemer en oud-topschaatser gaat Tom Bos in gesprek over Bingelearning en de rol van technologie in leren van de toekomst. Benis is zelf een autodidact een echte leermachine, hij weet alles van technologie en spreekt wekelijks met visionairs over diverse onderwerpen. Ben doet aan Bingelearning. Wat is Bingelearning? Waarom is dat voor hem belangrijk en hoe is dat ontstaan? Wat kunnen wij van zijn aanpak leren en wat kunnen wij dat zelf inzetten bij ons leren?

#12 Hoe organiseert Randstad een leven lang leren voor alle uitzendkrachten?

18-5-2021

Er is veel discussie over de positie van flexwerkers op de arbeidsmarkt. Een pijnpunt is de mogelijkheid voor ontwikkeling en opleiding van flexwerkers. Niet best voor de positie van flexwerkers, maar ook nadelig voor de match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Randstad heeft daar een grote stap in gezet met het opleidingsprogramma: Randstad Boost met veel vakopleidingen voor hun kandidaten. Welke stap zet Randstand en waarom doet Randstad dat? Is de positie van flexwerkers structureel verbeterd? Samen met Dominique Hermans, Managing Director Randstad Nederland en Glenn van der Burg gaan we hierover in gesprek.

#11 Leven lang leren is de uitnodiging om slimmer te worden

19-4-2021

Een leven lang leren is van groot belang voor organisaties. Maar kun je daarmee volstaan? Is het belang zo overduidelijk dat je er geen visie op hoeft te hebben? Waarom is een visie op leren en ontwikkelen een must voor organisaties? Welk beleid leidt tot een lerende organisatie? Hoe zorg je bij collega’s voor de motivatie om te leren? Samen met Joseph Kessels, Emeritus Hoogleraar Human Resource Development en Glenn van der Burg gaan we hierover in gesprek.

#10 Minister Van Engelshoven we moeten in onderwijs meer kijken naar waar iemand wel goed in is

1-3-2021

Aan het begin van ons leven speelt onderwijs een zeer dominante rol. Daarna ligt de verantwoordelijkheid vooral bij het individu en voor een deel bij de werkgever – als je die hebt natuurlijk. Maar wij willen en moeten een leven lang leren. Welke rol zou de overheid daarin kunnen spelen? Samen met Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Glenn van der Burg gaan we hierover in gesprek.

#9 Online leren: zelfs rollenspellen kunnen digitaal

11-01-2021

Door de Coronacrisis is de wereld van leren en ontwikkelingen op z’n kop gezet. Opleidingsprogramma’s worden door veel bedrijven onder de loep genomen. Ook L&D, net als de rest van het leven op het moment, vindt online plaats. Wordt opleiden en ontwikkelen op afstand de nieuwe standaard? Welke voorwaarden zijn er voor online leren? Samen met Joost Bazelmans, Commercieel Directeur RMMBR en Glenn van der Burg gaan we hierover in gesprek.

#8 Leven Lang Leren Onontkoombaar

7-12-2020

We kunnen niet meer zonder een Leven Lang Leren. Niet alleen door de toenemende digitalisering, maar ok de afnemende levensduur van bedrijven. En een goede bijvangst is dat altijd maar blijven leren de mens gelukkiger maakt! Je komt niet vast te zitten in een bepaalde functie of rol en je hebt de mogelijkheid om ander werk te gaan doen. Samen met Nick van Dam, Hoogleraar Learning & Development aan Nyenrode gaan we hierover in gesprek.

#7 Hoe werd Achmea Academy de beste van Nederland

9-11-2020

Hoe zorg je dat je als corporate academy echt bijdrage levert aan het behalen van de strategische doelen van je organisatie? Samen met Roger Schoone en Joseph Kessels, gaan we hierover in gesprek.

#6 Leadership development should be less about the person and more about the team

5-10-2020

Hoe ziet een leven lang leren er voor leidinggevende uit? Hoe gaan ze aan de slag met hun eigen ontwikkeling in hun drukke agenda? Samen met Derek Bruce, Director Leadership Development bij Signify, gaan we hierover in gesprek.

#5 All you can learn bij UWV

21-9-2020

Als UWV medeweker kan je je leven lang leren: elke medewerker mag onbeperkt trainingen volgen, ongeacht de duur of de prijs. Hoe kom je tot zo’n concept? Wat zijn de resultaten? Welke waarde voegt dit toe? En ook, hoe organiseer je het? Samen met Rik Meijering, Manager Performance Development bij het UWV, gaan we hierover in gesprek.

#4 Leren Vanzelfsprekend In Een Start – Up Door Autonomie En Onzekerheid

14-7-2020

Welke rol spelen start-ups in de ontwikkeling van het leren in organisaties? Zorgen start-ups voor een verandering door hun frisse kijk op mens en technologie, of niet? En hoe zit het met leren en ontwikkelen binnen een start-up? Samen met Gerwald van den Oetelaar van Catchphrase gaan we hierover in gesprek.

#3 Gaming als leerstimulans: 85% speelt een game uit!

29-6-2020

Van het woord leren wordt niet iedereen enthousiast. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen leren weer leuk gaan vinden? Een mogelijke oplossing is gaming: dit vindt bijna iedereen leuk. Het is niet voor niks een van de dingen die men veel in hun vrije tijd doet. Hoe kan je gaming toepassing in je organisatie om leren? Samen met Marcel Mens, Strategy Director bij AtHand gaan we in op deze vraag.

#2 Leren is een dans tussen motivatie en weerstand – Prof. Rick van Baaren

25-5-2020

In deze aflevering gaan we in gesprek met Prof. Rick van Baaren hoogleraar gedragsbeïnvloeding aan de Radboud Universiteit en oprichter van de Behavior Change Group. Samen met Glenn van der Burg hebben we het over een leven lang leren: makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom is een leven lang leren lastig? En wat kun je er aan doen? Welke rol speelt iemand anders in jouw leerproces?

#1 Hoe ziet een digitale Leadership Journey er bij ING uit?

20-4-2020

In deze aflevering gaan we het gesprek aan met Jef Helmink, Global L&D expert bij ING en natuurlijk Glenn van der Burg over de impact van het thuiswerken en thuis leren. Wat werkt en er online en wat werkt er niet?

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten