Waarom leren essentieel is voor employability

Wil jij dat je medewerkers inzetbaar zijn, nu en in de toekomst? Dan is het belangrijk om te werken aan de employability in je organisatie. Een van de factoren die hierbij essentieel is, is leren. Lees waarom en hoe jij leren inzet om de employability van je medewerkers te vergroten.

Nieuwe ontwikkelingen

Ons werk verandert. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste natuurlijk de welbekende technologische factoren: steeds meer werk kan worden geautomatiseerd. Maar ook maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat er andere banen nodig zijn. Of soms is het een combinatie van factoren, zoals dat de coronacrisis een enorme spurt in thuiswerk-technologieën veroorzaakte. Het is belangrijk dat je medewerkers hiermee om kunnen gaan.

Leeropbrengst en leerervaringen

Om de nieuwe werkzaamheden goed uit te voeren, moet je het eerst kunnen. Je medewerkers moeten dus nieuwe skills leren om mee te kunnen gaan met de veranderingen. Om je medewerkers inzetbaar te houden, bied jij als werkgever leermogelijkheden aan.

Maar de directe leeropbrengst is niet de enige reden waarom leren zorgt voor meer employability. Leren op zichzelf zorgt voor meer zelfvertrouwen. Je medewerkers zien: ik kan dit, ik kan nieuwe dingen leren. Hierdoor staan zij in de toekomst ook meer open voor andere soorten werk en andere leerervaringen.

Talentbehoud

Maar dat is niet de enige reden waarom leren zo goed is voor de employability. Met leermogelijkheden kom je ook je medewerkers tegemoet die wíllen leren. Bijvoorbeeld omdat ze door willen stromen naar een hogere functie, of iets anders willen doen binnen je organisatie. Door hen deze kans te geven, behoud je je talent in je organisatie.

Bij Online Academy volgen jouw medewerkers onbeperkt online trainingen. Hierdoor doen ze leerervaringen op en krijgen ze nieuwe vaardigheden onder de knie. En omdat onze trainingen slechts 10 minuten per dag duren, zijn ze makkelijk te volgen naast een drukke baan. Ideaal voor als je wilt werken aan de employability in je organisatie.

Contact met Online Academy

Wil je meer weten over hoe Online Academy jouw organisatie kan helpen op het gebied van employability? Stuur ons een e-mail via info@onlineacademy.nl of bel ons op 035 – 7 506 178. Of plan meteen een (online) afspraak met ons in. Wij vertellen je graag meer.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl