“Medewerkers doen Online Academy-trainingen die passen bij hun toekomstplannen”

30 september 2018

Sinds juni maken de medewerkers van MijnGemeenteDichtbij gebruik van Online Academy. HR-adviseur Maaike Roosen: “Online Academy is goed te combineren met het maken van afspraken met medewerkers in onze gesprekscyclus.”

Trainingen voor iedereen

De keuze van een e-learningplatform is om meerdere reden op Online Academy gevallen: “Je kunt de trainingen overal doen,” aldus Maaike. “De prijs is concurrerend en Online Academy biedt werkelijk voor ieder wat wils.”

Leerlijnen formuleren

MijnGemeenteDichtbij gebruikt Online Academy om medewerkers na te laten denken over hun ambities. “Het is goed te combineren met het maken van afspraken met medewerkers in onze gesprekscyclus,” vertelt Maaike. “Er zijn goed leerlijnen te formuleren voor specifieke functies, zoals management, of specifieke activiteiten, zoals adviseren of projecten leiden. En je hebt de mogelijkheid eerst te snuffelen en dan te kiezen of je verdere verdieping wenst.”

Advies van HR

Als HR-adviseur is Maaike erg betrokken bij de trainingen die de medewerkers van MijnGemeenteDichtbij kiezen. “Ik heb velen (teammanagement, maar ook medewerkers met loopbaanvraagstukken) concrete adviezen gedaan voor trainingen. Die worden als goed en waardevol ervaren.” De populairste trainingen binnen de organisatie? “Actief luisteren in het kort, Gezonde voeding in één maand en Feedback geven en ontvangen.”

Opleiden centraal

Maaike geeft aan dat medewerkers het soms toch moeilijk vinden om tijd te maken voor trainingen. “We richten ons op een sfeer waar leren de norm is. Zover zijn we nog niet.” Volgens haar moet opleiden nog meer gemeengoed worden bij de organisatie. “We promoten het maandelijks (HR en communicatie) en brengen het bij haast alle gesprekken en mogelijkheden onder de aandacht. Als we blijven herhalen en stimuleren, wordt het vanzelf een keer ‘normaal’.”

Doelen bereiken

Verder geven medewerkers aan dat de gebruikersvriendelijkheid van Online Academy groot is, dat het aanbod breed is en dat ze het leuk vinden dat er ook trainingen als mindfulness en yoga bij zitten. Bovendien helpt Online Academy hen stappen richting hun doelen te zetten. Maaike: “Medewerkers doen Online Academy-trainingen die passen bij hun toekomstplannen.”

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl