“We vinden ontwikkeling van medewerkers heel belangrijk”

30 september 2018

Argenta Spaarbank maakt sinds april 2018 gebruik van Online Academy. Hierbij valt vooral de brede keuze aan trainingen in de smaak. HR Business Partner Ilse Hoppenbrouwers vertelt: “Het is goed om te zien dat er regelmatig nieuw aanbod komt”.

Leren staat centraal

Leren en ontwikkeling speelt een belangrijke rol bij Argenta. Online Academy is hier een goed voorbeeld van. De bank kijkt ook op andere manieren hoe werknemers verder kunnen groeien. “Wij zijn een lerende organisatie”, vertelt Ilse. “We vinden ontwikkeling van medewerkers heel belangrijk. Dit kan door opleiding, maar ook door bijvoorbeeld coaching.”

Breed en divers

Een belangrijke reden waarom veel organisaties voor Online Academy kiezen, is dat er zo veel verschillende soorten trainingen te volgen zijn: van programmeren tot presenteren tot mindfulness. Ook voor Argenta gaf het brede en diverse aanbod de doorslag bij het maken van de keuze voor Online Academy.

En uit de reacties van medewerkers blijkt dat zij hier ook vooral in geïnteresseerd zijn. Op de vraag hoe medewerkers op Online Academy hebben gereageerd, antwoordt Ilse: “Ze zijn blij met het brede aanbod”. Binnenkort gaat Argenta het gebruik van Online Academy in de organisatie evalueren. “Ik verwacht dat er dan meer expliciete reacties gaan komen.”

De populairste trainingen

Natuurlijk zijn er altijd een paar trainingen die het meest gevolgd worden binnen een organisatie. Ook bij Argenta. “’Gezonde voeding in 1 maand’, ‘Agile in het kort’, ‘Spaans voor beginners’, en ‘Klachten en lastige klanten’ zijn momenteel het meest populair,” vertelt Ilse. Ze voegt toe: “Wij zijn een gezonde bank, dus het sluit goed aan dat de training ‘Gezonde voeding in 1 maand’ in onze top 10 staat”.

In de toekomst zal de top 10 bij Argenta er misschien weer anders uitzien, want de hoeveelheid Online Academy-trainingen blijft groeien. “Het is sowieso goed om te zien dat er regelmatig nieuw aanbod komt,” stelt Ilse. Zo kunnen de medewerkers van Argenta zich onbeperkt blijven ontwikkelen.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl