“LTI 1.3 maakt ons vooruitstrevend in de online opleidersmarkt”

Het vertrouwen en de veiligheid van klant én individu hebben wij extreem hoog in het vaandel, op welke manier dan ook. Het is dan ook niet voor niets dat wij op dit moment als enige online opleider gebruik maken van LTI 1.3, hét Learning Tools Interoperability protocol vanuit IMS Global. Wat dat is? Onze eigen Manager IT Bas Septer legt het je haarfijn uit.

“Laten we beginnen met wat LTI zelf inhoudt. De afkorting staat voor Learning Tools Interoperability, een protocol dat wordt beheerd door IMS Global. IMS is een consortium dat zich inzet voor het ontwikkelen van technologie die beter leren mogelijk maakt, een streven waar wij natuurlijk graag aan deelnemen.”

Tot zover wat achtergrondinformatie. Wat pas echt interessant is, is wat onze klant hieraan heeft. “LTI 1.3 zorgt ervoor dat onze online trainingen direct zichtbaar én bruikbaar zijn in het online leerplatform van de klant. Geen extra knop om in te loggen, geen urls die je kwijt kunt raken en geen extra wachtwoord dat je hoeft te onthouden. Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en binnen de huisstijl van de klant.”

Daar houden de voordelen nog niet op. Je las het al, veiligheid staat voorop. LTI 1.3 maakt mogelijk dat alle data tussen de platformen van ons én van de klant beveiligd zijn. “Door het gebruik van deze koppeling zijn wij op dit moment veiliger, discreter, moderner en dus vooruitstrevender in het uitwisselen van data,” aldus Bas.

Oké, de online trainingen van Online Academy staan, met dank aan de koppeling, dus binnen het leerplatform van de klant. Maar is dat niet slechts een deel van wat ons eigen platform biedt? “Nee hoor, de klant komt binnen het eigen leerplatform niets tekort. Alle resultaten en voortgangen komen met deze koppeling mee.” En dat allemaal dus via één click.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl