"In de hemel bij Online Academy"

Maak kennis met onze nieuwe copywriter JolijnZo lang zit ze nog niet bij Online Academy. Toch kan Jolijn de Blocq van Scheltinga nu al hardop zeggen dat ze zich nog nooit zó op haar plek heeft gevoeld qua werk. Jolijn is onze nieuwe copywriter. Een nieuwe kracht op een nieuwe functie. En een ambitieuze ook nog. “Ooit hoop ik nog een roman te schrijven, dat is echt mijn droom.”

In gesprek met een enthousiast schrijftalent.

Even zoeken naar het takenpakket…

“Ik heb Journalistiek gestudeerd in Utrecht, waar ik sinds kort ook voor het eerst op mijzelf woon. Na mijn studie ben ik, via een studiegenootje, bij mijn vorige werkgever terechtgekomen. In eerste instantie om af en toe te helpen op de redactie, maar dat werd al gauw een fulltime baan als journalist en copywriter. Daarnaast heb ik gefreelancet als journalist en video-editor.

En ja, in april kon ik dus aan de slag bij Online Academy. Als copywriter. Superblij! Het is een nieuwe functie, dus in het begin was het even zoeken naar het takenpakket. Ik herschrijf met name de e-learnings en webteksten, maar het gebeurt nu ook steeds vaker dat collega’s mijn hulp vragen op gebied van taal bij andere projecten, waaronder verschillende campagnes. Ik doe ook steeds meer marketingklussen, en daar ben ik best trots op.

 

Allergisch voor onrecht en kortzichtigheid

Als copywriter heb ik intussen al heel wat trainingen voorbij zien komen. Dat elke training, ongeacht het onderwerp, zo is ingericht dat je er maar 5 tot 10 minuten per dag mee aan de slag moet, vind ik een superuitvinding. Dat maakt leren echt leuk.

De trainingen die er wat mij betreft uitspringen, zijn Diversiteit & Inclusie en Sociale Veiligheid. Beide hebben veel raakvlakken met wat ik in de praktijk zie. En beide staan ook bomvol theorie waar ik heilig in geloof, en waar ik voor sta. Ik ben allergisch voor onrecht en kortzichtigheid. En als je deze trainingen volgt, snap je meteen waarom ik ze hier uitlicht.

Het allerleukste aan mijn werk vind ik dat ik elke dag weer leer over allerlei onderwerpen waar ik uit mijzelf niet zo snel in zou duiken. Neem de privacy- en securitywetgeving. Die heb ik onlangs helemaal moeten uitpluizen om te kunnen dubbelchecken of de beschrijving van een bepaalde wet wel echt klopt. Verder ben ik nu ook aardig thuis in een aantal basisprincipes uit de psychologie. En, ook niet mis: ik krijg elke dag weer de kennis en vaardigheden mee waarin docenten zich tegenwoordig willen laten bijspijkeren.

Ooit nog een boek schrijven

Wanneer ik een geslaagde werkdag heb gehad? Als ik goeie koffie heb gedronken, lekker heb geluncht en het over ditjes en datjes heb kunnen hebben. Het nuttige én het aangename verenigen, dat vind ik leuk. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we nu nog niet zo veel op kantoor zijn, wat ik jammer vind, want ik ben een sociaal dier. Verder ben ik al snel tevreden, ik maak er wel wat van!

Mijn grootste droom is om ooit nog een boek te schrijven. Natuurlijk doe ik nu elke dag schrijfervaring op, maar ook als het gaat om cursussen, opleidingen en docenten in de romanwereld, ben ik bij Online Academy in de hemel beland. Ik lijk wel gek als ik die kans niet pak, toch?”

Nieuwsgierig naar meer?

Ben jij na het lezen van Jolijns verhaal nieuwgierig geworden naar wat wij kunnen betekenen voor jou, jouw medewerkers of organisatie? Neem dan contact op met ons via 035 – 7 506 178 of info@onlineacademy.nl. Wij staan je graag te woord.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl