“Als team hebben we een unieke synergie”

Accountcoördinator Bob Andringa staat elke dag op scherp

Online Academy betekent voor Bob Andringa in één woord: dynamiek. Geen enkele dag is hetzelfde voor onze nieuwe accountcoördinator uit Zeewolde. “Juist omdat wij zo extreem online georiënteerd zijn, werken wij net even wat sneller dan andere opleiders. Je moet dus ook wel je agenda goed bewaken, anders schiet je alle kanten op.” Laat dat maar aan Bob over. Nog maar net binnen bij ons, heeft hij zijn draai al helemaal gevonden.

Goede werk-privébalans

‘‘Afgelopen april ben ik aan de slag gegaan bij Online Academy, ik ben het groentje van het team. Als accountcoördinator houd ik mij bezig met het optimaliseren van Microsoft Dynamics, het CRM-systeem dat wij gebruiken. Hierin plaatsen wij niet alleen al onze klanten, ook onze supportafdeling werkt hiermee. Waar ik dan voor zorg, is dat de flow die klanten ondergaan zo goed mogelijk verloopt, over zo min mogelijk lagen. Het is ook gewoon fijn om alles online te hebben, en niet op een netwerkschijf. AVG-technisch voldoen we op deze manier ook aan de geldende eisen.

Toen ik hier net begon, heb ik de trainingen Gezond Thuiswerken, Mindfulness en Gezonde Voeding in één Maand gevolgd. Die kan ik iedereen aanraden, zeker in deze rare tijd waarin de lichamelijke en geestelijke gesteldheid extra belangrijk is.

Op kantoor maak je nog wel een praatje met collega’s, of haal je even wat drinken, maar thuis heb je veel minder van die afleiding. Het gevaar bestaat dat mensen dan in de overdrive schieten en hun lichaam vergeten. Deze trainingen hebben mij echt geholpen om een goede werk-privébalans te bewaren. En juist omdat ik ook partner en vader ben, heb ik daar ontzettend veel behoefte aan, omdat ik in beide werelden zo veel mogelijk wil kunnen geven.

 

Alle bordjes draaiende houden

Als ik érgens mee bof, dan is dat wel met mijn collega’s. Geweldig zijn ze, stuk voor stuk. Ik zou zelfs willen zeggen dat we als team een unieke synergie hebben. Met elkaar maken we het elke dag weer leuk. En bij Online Academy moet je altijd op scherp staan, want geen enkele dag is hetzelfde. Juist omdat we de online mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen ten volle omarmen, is het een heel dynamische werkomgeving.

Ik vind dat heerlijk, maar als je niet oppast, kun je al snel met drie dingen tegelijk bezig zijn. En dan komen er ook nog een paar spoedverzoekjes binnen van accountmanagers. Voor je het weet, probeer je uit alle macht zeven bordjes draaiende te houden. In een volledig fysieke omgeving had je dan misschien sneller nee gezegd. Gelukkig is alles altijd prima in overleg te plannen en hoeven de meeste spoedverzoeken niet in één dag af te zijn.

Zinderende ambitie

Wanneer ik een geslaagde werkdag heb gehad? Dat zit ‘m vaak in de kleine dingen. Als een klant bijvoorbeeld inlogproblemen heeft en niet meer verder kan met leren, dan geeft het mij echt voldoening als ik hem of haar verder kan helpen. Mensen zijn dan vaak echt heel blij, en zeggen dat dan ook tegen je. Wat ik ook fijn vind, is als ik heb kunnen bijspringen bij een collega die het gewoon even te druk had. Als ik mensen ergens mee kan helpen, dan doe ik dat met liefde.

Graag zou ik nog verder groeien in mijn huidige rol, en op die manier ook bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Online Academy. We zijn een jong bedrijf, onze ambitie zindert. Die energie is overal voelbaar en geeft mij veel energie. Ik voel dan heel sterk dat ik nog beter wil worden in wat ik doe, en ook wil meedenken over hoe wij onze klanten nóg beter kunnen bedienen. Dat zie ik als mijn persoonlijk uitdaging voor de komende jaren.’’

Benieuwd naar meer?

Ben je na het lezen van Bobs verhaal benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jou en jouw organisatie? Neem dan contact op met ons via 035 – 7 506 178 of info@onlineacademy.nl. Wij staan je graag te woord.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl