Learning event: Hybride werken & leren

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Staat 2 november al in jouw agenda geblokt voor hét Learning event van het jaar? Graag nodigen we jou, als klant of relatie van Online Academy, uit voor dit inspirerende event. Het thema van dit event is hybride werken en leren. Een actueel thema, waar we deze dag dieper op in gaan.

Wat kan je verwachten?

Jou wacht een dag vol inspirerende sprekers, leerzame workshops en interessante vakgenoten. Een informatieve en interactieve dag, waar je nieuwe kennis en skills opdoet die je direct kunt toepassen in je werkpraktijk. Zodat hybride werken en leren (óók post-corona) binnen jouw organisatie nog succesvoller én leuker wordt.

Over het programma

Op 2 november ben je vanaf 9 uur welkom! Om half 10 starten we met het programma. De dag eindigt met een borrel, waar je onder het genot van een hapje en een drankje kan napraten over de dag en eventueel kan netwerken met andere learning professionals. De invulling van het programma bestaat uit verschillende workshops rondom het thema ‘Hybride werken en leren’.

Aanmelden

Programma

09.00 – 09.30 | Inloop
09.30 – 09.45 | Opening met Ruben Dingemans
09.45 – 10.15 | Ben van der Burg
10.15 – 11.00 | Paneldiscussie ‘Hybride werken & leren’
11.00 – 11.15 | Pauze
11.15 – 12.00 | Workshop ronde 1
12.00 – 12.45 | Workshop ronde 2
12.45 – 14.00 | Lunch & Opening Genius Square
14.00 – 14.30 | Roué Verveer
14.30 – 15.15 | Workshop ronde 3
15.15 – 15.45 | Pauze
15.45 – 16.30 | Workshop ronde 4
16.30 – 16.45 | Afsluiting
16.45 – 17.45 | Borrel

De workshops

 • 10 tips voor een webinar met impact, door Ricky Berkers

  Webinars zijn op dit moment een van de populairste tools om online kennis te delen. Op afstand kun je honderden mensen bereiken en zelfs interactie met ze aangaan. Maar hoe bereik je je doelgroep met een webinar? Komt je boodschap wel goed over? En hoe houd je de aandacht van deelnemers van begin tot eind vast? Zomaar een paar vragen om tot de kern te komen: heeft je webinar echt impact?

 • Zo creëer je content dat werkt, door Matthijs Akkenaar

  Alleen met waardevolle content kun je je doelgroep bereiken. Daarvoor heb je de ideale mix van audio, video, vormgeving, tekst en interactie nodig. Maar hoe zet je deze content nou optimaal in voor jou doelgroep? Elke leervorm vraagt om expertise op het gebied van studio. Al gaat het om essentials, webinars, we-learning of videofeedback.

  Matthijs Akkenaar, voormalig leerkracht en auteur van de boeken ‘21st century skills’ en ‘Digitale weerbaarheid voor senioren’ is verantwoordelijk voor SkillsTown Connect en het landelijk netwerk van studio’s. Na deze sessie heb je meer kennis over de mogelijkheden van content-creatie vanuit een professionele en didactische studio.

 • De ongetrainde digitale manager, door Danny van Heesch

  Als er één groep haar werk het laatste jaar drastisch heeft zien veranderen, is het wel het management. En die verandering is blijvend, verwachten wij. Volledig terug naar kantoor zit er niet meer in, hybride werken wordt de standaard. Er worden daarom nu versneld heel andere vaardigheden gevraagd van leidinggevenden en managers. In deze interactieve sessie gaan we graag met jullie in gesprek over deze veranderende leerbehoeften. Centraal staat jullie expertise, jullie ervaring en jullie mening. Wij trachten op deze manier kennis te kunnen uitwisselen en op te halen, waarna wij de conclusies in een podcast met jullie zullen delen.

 • Managers aan zet! Een praktijkcase over online trainingen voor managers, door Lisan van der Lee

  Niet alleen je medewerkers maar ook je managers in de leerstand krijgen? Hoe zorg je dat ze aan hun leiderschap skills kunnen werken? En hoe zet je de opgedane kennis om naar de (werk)praktijk? Wat zijn hierbij de uitdagingen en hoe ervaren managers deze aanpak? We gaan in gesprek met CMIS, die succesvol een (online) managementopleiding inzet voor de ontwikkeling van managers en medewerkers. Aan de hand van deze praktijkcase delen we de successen en lessen die hierbij komen kijken.

 • Waarom opleidingen voor leidinggevenden gaan veranderen, door Kasper Boon

  De wereld verandert en ook de manier van leidinggeven verandert. Er blijven echter ook voor managers en leidinggevenden een aantal zaken hetzelfde. Namelijk de kern en die bestaat uit het leidinggeven aan een team. Diverse artikelen in het blad Forbes laten zien, dat de huidige managementopleidingen niet meer voldoen. Ook voor een manager geldt een leven lang leren en ontwikkelen. Nog meer als een medewerker dient de manager niet alleen een voorbeeld te zijn, maar ook feitelijk op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen om de prestaties van zijn team te verbeteren.

  In deze sessie gaat Prof. Dr. Ir. Kasper Boon op een onderhoudende en inspirerende wijze in op deze veranderingen. Kasper is grondlegger van het nieuwste management-programma voor organisaties. Met veel voorbeelden en anekdotes zal Kasper duidelijk maken wat de uitdagingen, kernpunten en opzet van nieuwe managementopleidingen (zal weghalen) zijn. Een sessie welke je zeker niet mag missen!

 • Leidinggeven aan talent tijdens hybride werken, door Wout Plevier
  “Covid heeft zijn sporen achtergelaten. We werken steeds meer vanuit andere locaties dan op kantoor. Werken op afstand stelt andere eisen aan de manier hoe je als leidinggevende je talenten stuurt en coördineert, de wijze hoe je met ze communiceert en ze betrokken houdt. Van managen face-to-face naar managen vanuit Teams of Zoom. Dit is toch lastiger gebleken dan gedacht.

  Dus hoe geef je leiding aan talent tijdens hybride werken? In Amerika is 45% van de werknemers aan het kijken naar een nieuwe baan. Nederlanders zijn wat nuchterder, maar ook hier zijn er zo’n 20% meer mensen die gaan rondkijken. Daarnaast is er een grote vlaag zorg van mensen met mentale klachten. Dus hoe geef je leiding aan talent tijdens hybride werken? Hoe zorg je dat je niet de controlerende manager wordt, maar juist verbinding en helderheid in het team creëert? Hoe level je verwachtingen en houd je ontwikkeling van talenten juist in gang? Hoe zorg je dat je medewerkers bevlogen en betrokken raken om mee te participeren en ook autonoom te werken? Dit kom je te weten in deze sessie.

 • In 7 stappen de leermotivatie van jouw collega’s verhogen, door Jerry Meijer

  Slechts 15 tot 25% van de werknemers blijft zichzelf trainen en ontwikkelen. Het enkel faciliteren van leren als werkgever is daarbij vaak niet voldoende. Maar hoe krijg je medewerkers dan wél in de leerstand? In deze sessie geeft Jerry Meijer, performance consultant bij SkillsTown, 7 tips om ontwikkeling bij medewerkers te stimuleren aan de hand van de overtuigingsprincipes van psycholoog Robert Cialdini.

  In deze sessie leer je:

  • Hoe je psychologische principes inzet om de leermotivatie van medewerkers te verhogen
  • Hoe marketing een belangrijk aspect is bij het implementeren van (online) leren
  • Zeven concrete acties die jou helpen om jouw collega’s in de leerstand te zetten

 • Dit vinden medewerkers van hybride werken, door Bas de Vries

  Ieder heeft op zijn of haar eigen manier kennis leren maken met de hybride werkomgeving, maar wat vinden we er nou van? Hoe wordt het thuiswerken in andere organisaties ervaren? In opdracht van SkillsTown heeft Markteffect de proef op de som genomen en een representatieve groep van 400 medewerkers gevraagd naar hun mening.

  Wat zijn de grootste uitdagingen en welke voordelen brengt dit met zich mee? Hoe verloopt de interne communicatie? Maar ook, over welke vaardigheden dienen zij vandaag de dag te beschikken? Namens Markteffect neemt Bas de Vries je mee in de inzichten die verkregen zijn en worden de verwachtingen die medewerkers op de (hybride) werkvloer hebben gedeeld.

 • De toekomst van gepersonaliseerd leren, door Karin Bremer

  De afgelopen 1,5 jaar is de druk op online leren sterk toegenomen. Daarmee is het aanbod aan online trainingen ook toegenomen, maar dat betekent niet altijd dat de kwaliteit ook beter wordt. Online leren gebeurt helaas nog vaak heel inefficiënt.

  Met gepersonaliseerd leren kunnen we de efficiëntie flink laten toenemen. Iemand leert alleen datgene wat nog van belang is. Met een persoonlijke route naar jouw einddoel (scheelt tijd maar ook geld!).

Dagvoorzitter: Ruben Dingemans

Ruben is een enthousiaste presentator die alle onderwerpen vloeiend aan elkaar praat en onvermoede verbanden weet te leggen. Bovendien heeft hij het talent om een warme, ontspannen sfeer te creëren.

 

 

Roué Verveer

Zijn zalen zitten vol, zijn big smile spat regelmatig van het tv-scherm, hij heeft met zijn hilarische opvoedboek Waarom? Daarom! een bestseller op zijn naam staan en stond 10 keer in de Ziggo Dome met Gabbers. Het moge duidelijk zijn: Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld!

Maar wat heeft Roué met leren en ontwikkelen? Je ontdekt het om 14.00 op 2 november.

Genius Square

De wereld verandert. Leren en ontwikkelen verandert. Hybride werken en leren is de nieuwe standaard. Voor veel mensen zorgt dit ook voor de nodige vragen. Daarvoor kan je terecht in de Genius Square: diverse experts zijn beschikbaar waar je mee in gesprek kan gaan om jouw vragen te beantwoorden. Daarnaast is er hier ook de mogelijkheid om direct content te maken en te gebruiken voor jezelf of de leeromgeving van jouw organisatie.

Een van de expert die je tegen komt op de Genius Square is Sonja Silva. Als succesvol presentatrice weet zij als geen ander hoe je jezelf moet branden (personal branding), maar ook hoe je videocontent krachtig maakt. In een live podcast kun je zelf aansluiten en meteen de tips toepassen. Ook is er een fotograaf en visagist beschikbaar die de perfecte LinkedIn-foto van jou kan maken.

DeFabrique

De dag zal plaatsvinden in de industriële omgeving van DeFabrique in Maarssen. Centraal gelegen locatie en een creatief en inspirerende omgeving, ideaal om na het event te netwerken met andere HR- en/of LD-professionals. Kortom, een dag om niet te missen.

Praktische informatie

Uiteraard garanderen wij jouw veiligheid door tijdens het event de richtlijnen te hanteren die op dat moment (nog) van toepassing zijn.

De routebeschrijving naar DeFabrique.

 • Met de auto: parkeren is gratis, er zijn ruim 700 parkeerplekken beschikbaar.
 • OV: op station Maarssen stoppen treinen uit Amsterdam en Utrecht. Je bereikt DeFabrique in 15 minuten lopen of je kan gebruik maken van de pendeldienst (geef dit aan bij de aanmelding voor het Learning event).

Wil je meer weten over het event? Je kan ons bellen op 035 – 7 506 178, of stuur een mailtje naar events@onlineacademy.nl.

We zien je graag op 2 november, tot dan!

Aanmelden

 

Organisatie Learning event

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten