STAP-budget

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Voordelig aan je ontwikkeling werken met het STAP-budget

Wil jij een opleiding of training volgen om jezelf verder te ontwikkelen om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt? Vanaf 1 maart 2022 kan je STAP-budget aanvragen van maximaal €1.000,- voor scholing en ontwikkeling.  Hiermee volg je gratis online trainingen bij Online Academy.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met dit budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij de ontwikkeling tijdens hun loopbaan. Je kan een opleiding of training volgen om je baan te behouden of om een nieuwe baan te vinden.

Stap subsidie

STAP-budget

Om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidie, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 

Voorwaarden

 • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd;
 • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk;
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen;
 • Je scholing start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn;
 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

STAP-budget aanvragen

Vanaf 1 maart 2022 kan je via het STAP-portaal het STAP budget aanvragen. Dit kan je 1 keer per jaar doen. Als de aanvraag goedgekeurd wordt (dit wordt gedaan door het UWV), ontvangt de opleider het bedrag en wordt dit in mindering gebracht op de opleidingskosten. Dit kan in sommige gevallen betekenen dat je opleiding of training kosteloos kan volgen!

 • STAP 1: Inschrijven bij Online Academy
  Inschrijven kan binnenkort via deze pagina. Als je je nu aanmeldt voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je per mail op de hoogte wanneer de inschrijving geopend is. Na inschrijving voor de trainingen ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs per e-mail.
 • STAP 4: Toegang tot de trainingen
  Wanneer wij het STAP-budget van het UWV hebben ontvangen, zorgen we dat jij toegang krijgt tot de gekozen trainingen. Je ontvangt hiervoor inloggegevens per mail.

 

 

Op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van alle nieuwe updates rondom het STAP-budget. Heb je vragen? Bel ons dan op 035 – 750 6178 of mail naar info@onlineacademy.nl. Vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er ook een document beschikbaar met de meest gestelde vragen.

Online Academy is aangesloten bij NRTO. NRTO is dé overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. NRTO is lid van VNO-NCW. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die je hier kunt vinden op de website.

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten