SLIM-regeling

Leren & Ontwikkelen voor de groei van jouw MKB-organisatie

Vanaf 2 maart kun je als MKB-organisatie subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van je medewerkers. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een bedrag van € 48 miljoen beschikbaar gesteld met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen (SLIM-regeling). Voor grootbedrijven werkzaam in de horeca-, landbouw- of recreatiesector wordt er €1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld. Een supermooi initiatief!
Met dit geld kunnen je medewerkers zich (bij)scholen, vakgerelateerde kennis en vaardigheden opdoen en hebben ze de mogelijkheid om te werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wat kan Online Academy hierin voor jouw organisatie betekenen?

Online Academy kan jouw MKB-organisatie hierbij op de volgende manieren ondersteunen:

 • Online Academy biedt ondersteuning met het indienen van de subsidieaanvraag;
 • Online Academy helpt je invulling te geven aan opleidingspakketten / trajecten die eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden voor jouw organisatie.
Wat voor leertrajecten komen in aanmerking voor subsidie?

Er zijn 3 initiatieven die in aanmerking komen voor de subsidie waar Online Academy je bij kan helpen:

 1. Ontwikkelassessments voor je medewerkers
  Door middel van een assessment lichten we de hele organisatie door. Uit dit assessment komt naar voren welke capaciteiten elke medewerker bezit en hoe deze verder ontwikkeld kunnen worden met het oog op het gewenste functieprofiel. Samen met jouw organisatie zetten we vervolgens een opleidingsbeleid op om deze specifieke capaciteiten (verder) te ontwikkelen.
 2. Loopbaan- en ontwikkeladvies
  Wil jij het beste uit je medewerkers halen, maar zoek je naar ondersteuning hierin? Of wil je je medewerkers trainen op bepaalde vaardigheden, maar weet je niet goed welke training het beste past? Wij bieden loopbaan- en ontwikkeladviezen die medewerkers inzicht geven in groei- en ontwikkelpaden.
 3. Opzetten van een eigen bedrijfsschool
  Met een op maat gemaakt online opleidingsaanbod van Online Academy biedt je medewerkers direct een volledig pakket aan leermogelijkheden. Het aanbod bestaat uit 16 verschillende vakgebieden, waardoor elke medewerker zich gericht op het gewenste vakgebied kan ontwikkelen. Het opleidingsaanbod van Online Academy kan daarnaast ook aangevuld worden met klassikale opleidingen en trainingen.
Het subsidiebedrag per organisatie

Per organisatie is er een subsidie van maximaal € 24.999 beschikbaar. Je minimale investering is € 5.000. Van de totaal gemaakte kosten is 80% (binnen de regeling) subsidiabel. Een voorbeeld: kost het traject in totaal €10.000, dan is het mogelijk om €8.000 terug te krijgen via de subsidieregeling. Je hoeft dan maar €2.000 zelf te investeren.

Valt jouw onderneming onder deze regeling?

In de publicatie van de SLIM-subsidie is aangegeven dat kleine of middelgrote ondernemingen aanspraak kunnen maken op de subsidie. Heb jij een grootbedrijf (organisaties met meer dan 250 medewerkers) in de landbouw-, horeca- of recreatiesector? Ook dan kun je aanspraak maken op de subsidie.

Contact?

Wil je gebruik maken van deze regeling? Dan moet je snel zijn: afhankelijk van de aanvraag en activiteiten moet deze ingediend zijn voor 30 september 2021. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl