Onderwijsprofessional

Introductie

In dit programma leer je alles over de meest uitdagende en innovatieve onderwerpen die je als docent in het voortgezet onderwijs tegen zal komen.

Je start met een online module over differentiëren, één van de lastigste aspecten van voor de klas staan. Elke leerling is anders en de groepen die jij lesgeeft zijn vaak groot. Hoe speel je nou écht goed in op de verschillende niveaus van leerlingen? Na deze module weet je het beste uit je leerlingen te halen door middel van differentiatie.

Daarna ga je verder met burgerschapsvorming en loopbaanbegeleiding, twee vakgebieden die leerlingen voorbereiden op het leven, werken en gedragen in de maatschappij. Je maakt kennis met de succesfactoren van burgerschap en krijgt meteen praktische handvatten aangereikt, waarmee je aan de slag kan in jouw klas.

In de module mediawijsheid leer je alles over wat wat mediawijsheid inhoudt en wat het belang is in het onderwijs. Aan de hand van korte, concrete opdrachten leer je kennis en vaardigheden op het gebied van mediawijsheid toe te passen in je eigen praktijk. Aan het eind van deze module kun jij op basis van deze inzichten een voorstel schrijven voor jouw team of school.

Je sluit af met een innovatieve module over gamification en online escaperooms. Je maakt kennis met enkele gamification toepassingen voor het onderwijs, zodat je zelf de mogelijkheden voor gamification kan ontdekken en succesvol inzetten in jouw eigen lessen. Je gaat ook aan de slag met educatieve escaperooms. Je leert over de kracht en uitdagingen van educatieve escaperooms. In deze module ga je zelfs stap voor stap een eigen educatieve escaperoom bouwen, waarmee je echt leereffect bereikt. Het wordt vast uitdagend, leuk en leerzaam om dat zelf te doen!

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Differentiëren in de Klas
  • Burgerschapsvorming en Loopbaanbegeleiding
  • Mediawijsheid
  • Gamification en Online Escaperooms

Niveau

Voor dit programma heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Dit programma is gericht op docenten uit het voortgezet onderwijs. Je haalt meer uit dit programma als je op het moment werkt als docent. Tijdens de module voer je namelijk opdrachten uit in je eigen lespraktijk.

Duur

Dit programma duurt 5 weken en bedraagt een studiebelasting van ongeveer 3 uur per week. We adviseren je elke week één online module te volgen. Wanneer je deze hebt afgerond, ga je verder met de volgende module. Zo behoud jij focus op dat ene onderwerp, veel beter voor jouw leerrendement.