Onderwijsprofessional: Toetsing

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Introductie

Wil jij een expert worden op het gebied van toetsing? Dan is dit programma de ideale stap!

Toetsen is waarschijnlijk nog veel breder dan je denkt, van visie, beleid en kwaliteit tot alle verschillende toetsvormen. Een goede toets ontwikkelen en daarbij dus een goed toetsproces inrichten, is complex. Toetsen geven zicht op of de leerlingen de beoogde leerdoelen behaald hebben, dus de opdrachten moeten een goede afspiegeling zijn van de behandelde leerstof.

Verkeerde vragen of opdrachten kunnen een onjuist beeld van hun kennis en vaardigheden opleveren. Tijdens de toetsing is niet alleen van belang wat je leerlingen vraagt te laten zien, maar ook hoe je dat vraagt, hoe je ze begeleidt in het proces én hoe je dat vervolgens beoordeelt.

Na het succesvol afronden van dit programma, kan jij een helder toetsproces ontwerpen, geef jij vorm aan formatieve en summatieve toetsing en ben jij helemaal up to date wat betreft toetsing op niveau.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Toetsen in het Onderwijs
  • Summatief en Formatief Toetsen
  • Taxonomieën
  • Diverse Toetsvormen
  • Beoordelen en Cijfers Geven
  • Relatie met Kerndoelen en Eindtermen

Niveau

Voor dit programma heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Dit programma is gericht op docenten uit het voortgezet onderwijs. Je haalt meer uit dit programma als je op het moment werkt als docent of stageloopt. Tijdens de module voer je namelijk opdrachten uit in je eigen lespraktijk.

Duur

De totale doorlooptijd van dit programma is 18 weken. Dat klinkt misschien lang, maar hierbij ben je elke dag maar zo’n 10 minuten aan het leren. Helemaal op jouw eigen tempo. Heb je nog wat tijd over en zin om door te leren? Volg dan gerust een extra onderdeel. Even geen tijd? Sla het leren gewoon een dag over!

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten