Onderwijsprofessional: Pedagogisch handelen

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Introductie

Tijdens het volgen van dit programma, komen alle aspecten van pedagogisch handelen aan bod. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een positief leerklimaat, waarin altijd goed gewerkt wordt en waarbij leerlingen respectvol met elkaar omgaan? Hoe kun jij als docent de meest positieve en persoonlijke aandacht geven aan jouw leerlingen? Daarnaast krijg je een aantal handvatten aangereikt voor wanneer je te maken hebt met een uitdagende klas. Zo weet jij straks als geen ander te werken aan een fijne sfeer in de klas. We sluiten af met thematiek rondom mediawijsheid, burgerschapsvorming en loopbaanbegeleiding.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Positief Leerklimaat
  • Omgaan met een Uitdagende Klas
  • Mediawijsheid
  • Burgerschapsvorming en Loopbaanbegeleiding

Niveau

Voor dit programma heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Dit programma is gericht op docenten uit het voortgezet onderwijs. Je haalt meer uit dit programma als je op het moment werkt als docent of stageloopt. Tijdens de module voer je namelijk opdrachten uit in je eigen lespraktijk.

Duur

De totale doorlooptijd van dit programma is 17 weken. Dat klinkt misschien lang, maar hierbij ben je elke dag maar zo’n 10 minuten aan het leren. Helemaal op jouw eigen tempo. Heb je nog wat tijd over en zin om door te leren? Volg dan gerust een extra onderdeel. Even geen tijd? Sla het leren gewoon een dag over!

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten