Onderwijsprofessional: Interactief werken aan leerstofoverdracht

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Introductie

Effectief leerstof overbrengen op je leerlingen met behulp van interactie? Na dit programma weet jij precies hoe!

Iedereen kent het beeld van de zendende docent en de luisterende leerling. Inmiddels weten we dat leerlingen veel meer van de lesstof opsteken in een interactieve setting. Als docent is dat precies wat jij wilt! Interactieve leerstofoverdracht draagt daaraan bij.

In dit programma leer je hoe jij j leerlingen op een effectieve manier kunt laten deelnemen aan de les. Je krijgt concrete tips en werkvormen die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarbij leggen we je uit waarom die tips zo goed werken. Je gaat vervolgens aan de slag met de belangrijkste elementen uit de ontwikkelingspsychologie. Kennis van de ontwikkeling van intelligentie, sociale identiteit en identiteitsontwikkeling helpen jou nog meer op weg om al deze leerstof op zo’n manier over te dragen dat je aansluit bij de brede ontwikkeling van jouw leerlingen. Hoe goed klinkt dat?

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Interactief Werken aan Leerstofoverdracht
  • Ontwikkelingspsychologie

Niveau

Voor dit programma heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Dit programma is gericht op docenten uit het voortgezet onderwijs. Je haalt meer uit dit programma als je op het moment werkt als docent of stageloopt. Tijdens de module voer je namelijk opdrachten uit in je eigen lespraktijk.

Duur

De totale doorlooptijd van dit programma is 6 weken. Dat klinkt misschien lang, maar hierbij ben je elke dag maar zo’n 10 minuten aan het leren. Helemaal op jouw eigen tempo. Heb je nog wat tijd over en zin om door te leren? Volg dan gerust een extra onderdeel. Even geen tijd? Sla het leren gewoon een dag over!

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten