Onderwijsprofessional: Differentiatie

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Introductie

Hoe speel je in op de behoeftes van verschillende leerlingen en hoe houd je rekening met diversiteit op school en in jouw klas? Jij weet het na dit programma!

Differentiëren is een van de lastigste aspecten van voor de klas staan. Elke leerling is anders en de groepen waar je les aan geeft zijn vaak groot. Lesgeven vereist hoe dan ook veel vaardigheid. Na dit programma weet je het beste uit je leerlingen te halen door middel van differentiatie. We laten zien waar je allemaal op kunt differentiëren, hoe je het niveau van een leerling bepaalt en hoe je dit vervolgens verwerkt in je lesplan. Je verdiept je ook in diversiteit en hoe je hier als docent mee om kunt gaan. Je sluit af door kritisch naar je eigen professionele handelen te kijken, binnen de maatschappelijke opdracht van de school.

Na het succesvol afronden van dit programma, heb jij alles in huis om differentiatie direct toe te passen in je eigen onderwijspraktijk!

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Differentiëren in de Klas
  • Diversiteit: Eigen Houding en Sociale Vaardigheden
  • Maatschappelijke Verantwoordelijkheid en Onderwijsvisie

Niveau

Voor dit programma heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Dit programma is gericht op docenten uit het voortgezet onderwijs. Je haalt meer uit dit programma als je op het moment werkt als docent of stageloopt. Tijdens de module voer je namelijk opdrachten uit in je eigen lespraktijk.

Duur

De totale doorlooptijd van dit programma is 7 weken. Dat klinkt misschien lang, maar hierbij ben je elke dag maar zo’n 10 minuten aan het leren. Helemaal op jouw eigen tempo. Heb je nog wat tijd over en zin om door te leren? Volg dan gerust een extra onderdeel. Even geen tijd? Sla het leren gewoon een dag over!

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten