Onderwijsprofessional: Consistente lesopbouw

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Introductie

Hoe bouw je als docent je lessen nou zo op dat zowel het doel als de opbouw duidelijk is? Laat jij jouw lesactiviteiten elkaar logisch opvolgen? Hoe weet je zeker dat je werkvormen gebruikt die jouw leerlingen in staat stellen om lesdoelen te behalen? Dit programma leert je de ins en outs van een consistente lesopbouw.

De focus van dit programma ligt op een digitaal én hybride aspect. Je leert hoe je een digitale omgeving kunt creëren die blended leren en lesgeven ondersteunt. Hoe kun jij je leerlingen voorbereiden op de volgende les, aan de hand van de hedendaagse technologie? En hoe kun je deze technologie inzetten tijdens de les, om je leerlingen te ondersteunen bij het zelfstandig werken?

Je maakt daarnaast de koppeling naar digitale geletterdheid en hoe jij jouw leerlingen kunt bijbrengen hoe ze (online) ethisch handelen en aan relevante informatie komen op het internet. We sluiten dit programma vervolgens af met het evalueren van jouw eigen onderwijs. Heeft jouw aanpak, les of activiteit succes gehad? En welke verbeteringen ga je definitief doorvoeren om jouw lesopbouw nog consistenter te maken? Na afloop van dit programma weet jij het!

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Digitaal en Hybride Lesgeven
  • Digitale Geletterdheid
  • Didactische Methoden om Onderwijs te Evalueren

Niveau

Voor dit programma heb je hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Dit programma is gericht op docenten uit het voortgezet onderwijs. Je haalt meer uit dit programma als je op het moment werkt als docent of stageloopt. Tijdens de module voer je namelijk opdrachten uit in je eigen lespraktijk.

Duur

De totale doorlooptijd van dit programma is 10 weken. Dat klinkt misschien lang, maar hierbij ben je elke dag maar zo’n 10 minuten aan het leren. Helemaal op jouw eigen tempo. Heb je nog wat tijd over en zin om door te leren? Volg dan gerust een extra onderdeel. Even geen tijd? Sla het leren gewoon een dag over!

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten