Introductie in SQL

Introductie in SQL

Tegenwoordig draait alles om data. Big Data! En hoewel er steeds meer gewerkt wordt met nieuwe types databases is SQL nog steeds de meest gebruikte vorm. SQL staat voor Structural Query Language en is een taal bestemd om databases mee te vullen, de data aan te passen en te ordenen/analyseren. Veel mensen gebruiken SQL vooral om een goede query te schrijven en data uit een database te halen voor analyse. Na deze training ken je de volledige basis en kan je goed uit de voeten met SQL.

IT

weken Computrain
Online Academy

Doelgroep

Deze online training is ideaal voor iedereen die werkt of gaat werken met SQL databases. Voorkennis is niet noodzakelijk. Als je een eigen database hebt waar je op kan oefenen helpt dat. In deze training zitten ook voorbeelddatabases die je kan gebruiken. Let op: voor deze online training heb je software nodig. Deze is gratis beschikbaar maar moet wel geïnstalleerd worden op je computer. Kan dit niet op je zakelijke computer? Dan is het wellicht een optie deze training thuis te volgen.

Leerdoelen

Als je deze training hebt afgerond: - Kan je rijen en kolommen selecteren in een database - Kan je verschillende commando’s in SQL uitvoeren, zoals het invoegen, updaten en verwijderen van data - Ken je het commando om zelf een database te creëren - Kan je tabellen maken, updaten en verwijderen

Interesse in deze online training?
Aanmelden