Privacy

Online Academy begrijpt dat je je persoons- en studiegegevens niet met iedereen wilt delen. Daarom gaat Online Academy zorgvuldig om met deze informatie. Online Academy houdt zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Online Academy heeft jouw gegevens wel nodig om je goed te kunnen helpen. In deze verklaring legt Online Academy uit welke gegevens Online Academy van jou nodig heeft en waarvoor Online Academy ze gebruikt.


Opslag van jouw gegevens

Online Academy slaat de persoonsgegevens die Online Academy van jou of van jouw werkgever ontvangt op. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens die Online Academy ontvangt bij inschrijving voor een abonnement (ook wanneer dit proces wordt afgebroken), aanmelding voor een nieuwsbrief of als je telefonisch of per e-mail contact met Online Academy opneemt. Wij verzamelen en bewaren onder andere de volgende persoonsgegevens:

  • Naam (voor- en achternaam), adres en overige contactgegevens.
  • Gegevens met betrekking tot het abonnement waarvoor je je hebt aangemeld, inclusief betalingsgegevens.
  • Jouw feedback over de trainingen en overige informatie die je geeft.
  • Eventuele resultaten en of je de trainingen (met goed gevolg) hebt afgerond.


Gebruik van jouw gegevens

Online Academy gebruikt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Registratie en administratieve afhandeling van het door jou gekozen abonnement.
  • Verzorging van de door jou gekozen online trainingen.
  • Analyses uitvoeren zodat Online Academy zijn dienstverlening kan verbeteren.
  • Advies geven over een te volgen training.
  • Jou op de hoogte te houden van al onze diensten en producten.
  • Jou de door jou gevraagde documenten/inlichtingen te sturen en op je vragen te reageren.
  • Voldoen aan de voor ons geldende wet- en regelgeving op onderwijs zoals voorgeschreven door de (Rijks)overheid.


Verdere toelichting

  • Online Academy anonimiseert de persoonsgegevens die Online Academy gebruikt voor analyses. In onze analyses ben jij daardoor onherkenbaar.
  • Online Academy kan jouw persoonsgegevens beschikbaar stellen aan zijn accreditatieorganisaties. In verband met het verkrijgen en behouden van een accreditatie voor een opleiding is Online Academy wettelijk verplicht de commissies die verantwoordelijk zijn voor de accreditatie soms inzage te geven in persoonsgegevens. Dit beperkt Online Academy tot een minimum.
  • In sommige gevallen werkt Online Academy samen met externe dienstverleners, zoals docenten en examenbureaus. Zij mogen jouw gegevens alleen gebruiken voor de uitvoering van die diensten die in het belang zijn van jouw opleiding. Zij mogen jou niet voor andere doelen benaderen of je gegevens doorgeven aan andere partijen.
  • Tot slot, het kan zijn dat Online Academy door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk wordt verplicht om jouw gegevens te delen. Online Academy deelt dan alleen de strikt noodzakelijke gegevens.


Nieuwsbrief en abonneebestand

Met onze nieuwsbrief informeren wij geïnteresseerden over nieuws op het gebied van onze diensten en alles wat daarmee te maken heeft. Jouw e-mailadres voegt Online Academy alleen toe aan zijn lijst met abonnees als jij hier toestemming voor geeft. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden en/of jouw voorkeuren kunt aanpassen.


Beveiliging en bewaartermijn van jouw gegevens

Online Academy beschermt jouw persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Online Academy bewaart jouw persoonsgegevens zo lang als dit wettelijk verplicht is. In het belang van het verbeteren van zijn diensten kan Online Academy jouw gegevens langer bewaren, maar in dat geval zal Online Academy de gegevens altijd anonimiseren.


Jouw gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

Je mag altijd jouw persoonsgegevens inzien en/of verbeteren of bijwerken. Als je bij Online Academy een abonnement afsluit, kun je op jouw “Mijn instellingen”-pagina de belangrijkste gegevens inzien en aanpassen.
Daarnaast kun je Online Academy vragen jouw gegevens te wissen en niet meer te gebruiken. In een aantal gevallen kun je aangeven dat je wilt dat Online Academy jouw gegevens beperkt gebruikt. Online Academy kan digitale gegevens, zoals een inschrijvingsbevestiging, ook voor je omzetten in een document dat je kunt afdrukken.
Wil je een van bovenstaande acties uitvoeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Online Academy reageert zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 4 weken, op jouw verzoek. Als je je gegevens wilt laten verwijderen, controleert Online Academy eerst of dit wettelijk (al) is toegestaan. Wanneer Online Academy volgens de wet jouw gegevens (nog) niet mag verwijderen, zal Online Academy jou dit laten weten en aangeven op welk eerstvolgende moment Online Academy jouw gegevens wel kan verwijderen.


Klacht

Als je het niet eens bent met de manier waarop wij omgaan met jouw gegevens, kun je bij ons een klacht indienen (klik hier voor onze contactgegevens).
Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Gebruik en werking van cookies

Online Academy maakt op zijn website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op jouw computer komen te staan wanneer je internet gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina’s jij bekijkt en welke opties jij gebruikt. Online Academy gebruikt deze gegevens onder andere om zijn website gebruiksvriendelijker te maken.
Naast cookies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld gegevens maar één keer hoeft in te vullen, maakt Online Academy gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.


Cookie-instellingen aanpassen

Je kunt je browser zo instellen dat je een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op jouw computer wil plaatsen. Ook kun je cookies volledig blokkeren. Hoe je dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Als je cookies blokkeert, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op jouw computer. Zodra je via je browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kan Online Academy niet controleren of je je hebt afgemeld. Bekijk of wijzig hier jouw cookie-instellingen.


Werking functionele cookies

Online Academy gebruikt functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat Online Academy snel de juiste informatie toont wanneer je op zijn website bent. Functionele cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.


Functionele cookies die Online Academy gebruikt

  • Cookiemelding-cookie
  • Het Cookiemelding-cookie onthoudt of jouw computer advertising cookies wel of niet accepteert, zodat Online Academy hierop zijn advertenties kan aanpassen en deze melding niet meerdere keren verschijnt.
  • Inloggen-cookie
  • Dankzij het Inloggen-cookie kun je inloggen op Online Academy.


Werking analytische cookies

Analytische cookies gebruikt Online Academy om te analyseren hoe bezoekers zijn website gebruiken, bijvoorbeeld hoe vaak zijn website wordt bezocht, op welke pagina zij aankomen op zijn website en op welke pagina’s het meest wordt geklikt. Deze informatie gebruikt Online Academy om de website te verbeteren. Ook analytische cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.


Analytische cookies die Online Academy gebruiken

  • Act-On-cookie
  • Het Act-On-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt. Hierdoor kan Online Academy relevante informatie delen via bijvoorbeeld e-mail als je deze gegevens hebt achtergelaten voor het downloaden of de aanschaf van een product op zijn website. Lees in het Act-On Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Google AdWords-cookie
  • Het Google AdWords-cookie meet via welke advertentie je binnenkomt op onze website. Lees in het Google Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Hotjar-cookie
  • Het Hotjar-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan Online Academy de website-ervaring verbeteren. Lees in het Hotjar Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Visual Website Optimizer-cookie
  • Het Visual Website Optimizer-cookie houdt bij waar je klikt op de website. Hierdoor kan Online Academy de website-ervaring verbeteren. Lees in het Visual Website Optimizer Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.


Werking advertentiecookies

Voor advertentiecookies krijg je een melding. Hierin kun je toestemming geven om deze cookies te plaatsen. Na jouw toestemming geeft Online Academy derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies op zijn website te plaatsen. Ook plaatst Online Academy advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kan Online Academy met elkaar combineren. Dit doet Online Academy zodat we jou, aan de hand van wat je online doet, advertenties kunnen tonen waar je iets aan kunt hebben. Online Academy doet dit op zijn eigen site en op sites van andere partijen.

Advertentiecookies die Online Academy gebruikt

  • Doubleclick-cookie
  • Het Doubleclick-cookie ziet welke pagina’s je bekijkt op onze website, zodat (na acceptatie van advertentiecookies) Online Academy en andere partijen advertenties op zijn (partner)websites kan tonen waar jij iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Doubleclick Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Facebook-cookie
  • Het Facebook-cookie houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt, zodat Online Academy (na acceptatie van advertentiecookies) jou op Facebook advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Online Academy hiermee zien dat je via een Facebook-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het Facebook Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Google Analytics-cookie
  • Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe je de website gebruikt. Deze informatie gebruikt Online Academy voor rapporten over internetgebruik. Na acceptatie van advertentiecookies worden Google Analytics-doelgroepen ook gedeeld met Google AdWords om advertenties waar je iets aan kunt hebben te tonen op partnersites van Google. Lees in het Google Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • LinkedIn-cookie
  • Het LinkedIn-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat Online Academy (na acceptatie van advertentiecookies) jou op LinkedIn advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook kan Online Academy hiermee zien dat je via een LinkedIn-advertentie op zijn website bent gekomen. Lees in het LinkedIn Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.
  • Relay42-cookie
  • Het Relay42-cookie houdt bij welke pagina’s je bezoekt, zodat Online Academy je voor jou interessante zaken op zijn eigen website kan tonen en (na acceptatie van advertentiecookies) ook advertenties op externe websites kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Relay42 Privacy Statement hoe Online Academy ervoor zorgt dat deze gegevens privé blijven.


Functionaris gegevensbescherming

Online Academy heeft een functionaris voor de gegevensbescherming. De functionaris houdt toezicht op de toepassing en naleving van de privacy regelgeving.


Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Online Academy kan deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Als je graag wilt weten hoe Online Academy jouw gegevens beschermt en gebruikt en welke cookies Online Academy gebruikt voor welke doelen, raden we je aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. Online Academy heeft deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 10 augustus 2018.