Wat zou jij doen met 10 minuten extra per dag?

Als je iemand vraagt waar hij of zij meer van zou willen hebben, dan is de kans groot dat het antwoord ‘tijd’ is. Maar hoe zou je die extra tijd besteden? Online Academy onderzocht wat mensen zouden doen als er plotseling 10 extra minuten in een dag kwamen.

De antwoorden logen er niet om: 39% (dat is bijna 2 op de 5!) zou die tijd gebruiken om meer te ontspannen, bijvoorbeeld door te lezen of door tv te kijken. 13% zou meer slapen, en 8% zou meer sporten.

Opvallend genoeg gaf slechts 5% aan om de tijd te besteden om zichzelf verder te ontwikkelen. Dat kan verschillende redenen hebben: misschien is het voor veel mensen geen prioriteit, of besteden ze al genoeg tijd aan zelfontwikkeling. Maar het is ook mogelijk dat de meeste mensen niet weten dat je al kunt leren in 10 minuten per dag.

Hoe je leert in 10 minuten per dag

Effectief leren doe je door urenlang te zitten blokken – een bekend misverstand. Uit onderzoek blijkt juist dat het veel effectiever is om vaak kort te leren, dan soms lang. Wie maar eventjes leert, houdt namelijk de aandacht er makkelijker bij. Bovendien kun je in 10 minuten maar een beperkte hoeveelheid leren, waardoor je die paar dingen die je leert ook beter onthoudt. Tenslotte is de drempel om te beginnen een stuk lager: tegen een uur leren kun je flink opzien, maar 10 minuten zijn zo voorbij. En om te kunnen leren, is dat beginnen natuurlijk het belangrijkste.

Maar hoe kom ik aan 10 minuten?

Er zullen nooit zomaar 10 minuten extra in een dag verschijnen, maar we kunnen wel slim omgaan met onze tijd door tijd te maken. Daarom vroegen wij in ons onderzoek ook: wat zou je doen als er 10 minuten mínder in een dag zaten? Opvallend genoeg was hierop het meest gegeven antwoord ook ontspannen (19%). Daarna volgt social media (17%) en slapen (13%). Slechts 2% geeft aan zich minder te willen ontwikkelen.

Snel ontwikkelen bij Online Academy

Bij Online Academy volgen jij en je medewerkers trainingen al in 10 minuten per dag. Onze online trainingen zijn zo opgebouwd dat je in een paar weken tijd een volledige training doorloopt. Zo leer je optimaal én blijf je ook echt leren. Benieuwd op wat voor moment je het beste een training kunt volgen, zonder dat je echt iets anders mist? Bekijk de 6 tips.

Ga aan de slag met snel én effectief leren

Met Online Academy ontwikkelt jouw hele organisatie zich in slechts 10 minuten per dag. Meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak met een accountmanager om de mogelijkheden te bespreken. Of vraag het trainingsoverzicht aan of neem direct contact met ons op: we vertellen je graag meer!

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl