Wat zou jij doen met 10 minuten extra? En … met 10 minuten minder?

De meeste mensen verlangen er hevig naar: meer uren in een dag, of zelfs al 10 minuten extra. Maar hoe zouden we die tijd dan besteden? We vroegen het aan 1.003 werkenden. Daarnaast vroegen we: waar zou jij wel 10 minuten kunnen inleveren? Het antwoord was opvallend.

Ontspannen is (niet) belangrijk

Meer dan een derde van de ondervraagden (39%) antwoordde op de vraag dat zij meer zouden ontspannen. Ze zouden bijvoorbeeld meer gamen of lezen. Tegelijkertijd is het meest gegeven antwoord op de vraag ‘wat zou je minder doen?’ óók ontspanning. Mensen willen dus graag meer ontspannen, maar tegelijkertijd besteden ze er ook al een zodanige hoeveelheid tijd aan dat er wel wat vanaf kan. Een goed teken!

Minder social media

De tweede activiteit die mensen wel kunnen missen, is het gebruik van social media. 17% zou dat laten vallen – of in ieder geval 10 minuten daarvan, want de meeste mensen brengen natuurlijk veel langer dan 10 minuten op social media door. 13% zou liever hun sportsessies wat inkorten.

Kun je leren in 10 minuten?

Tom Bos, directeur bij Online Academy: “Als we tien minuten minder of juist meer per dag hebben, dan besteden we die het liefst aan onszelf. We willen meer ontspannen, langer slapen of tijd besteden aan een hobby.” ‘Leren’ staat niet hoog in het lijstje van dingen die je in 10 minuten kunt doen.”

Hij noemt het opvallend dat ‘leren’ niet hoog in het lijstje staat, terwijl medewerkers vaak aangeven dat ze het belangrijk vinden om zichzelf te ontwikkelen. Hoe dat komt? “Het kan zijn dat dit onmogelijk lijkt in 10 minuten,” aldus Tom. “Maar dat is het niet. Niet alle opleidingen kosten jaren of meerdere cursusdagen. In de digitale wereld is ontwikkeling gemakkelijker en sneller dan ooit te bewerkstelligen.”

Profiteer van leren in 10 minuten per dag

Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van Online Academy en ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op: plan een afspraak in of bel op 035 – 7 506 178. Wij vertellen je graag hoe jij je héle organisatie aan het leren krijgt – en daar hebben je medewerkers maar 10 minuten per dag voor nodig!

Download de onderzoeksresultaten

Benieuwd naar het gehele rapport? Download het hele onderzoeksrapport hier.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl