Waarom je bespaart op trainingskosten met Online Academy

Met e-learningoplossingen zoals Online Academy investeer je in je medewerkers en organisatie. En op lange termijn helpt het gebruik van onze e-learning je zelfs om geld te besparen. Waarom? Dat kun je op meerdere manieren bekijken:

Online leren kost minder tijd dat klassikaal leren

Met een platform als Online Academy zijn zowel je organisatie als de individuele werknemers minder tijd kwijt. Je hebt bijvoorbeeld minder verletkosten en minder reistijd. Ook is je organisatie waarschijnlijk minder tijd kwijt aan inschrijvingen verwerken, doordat alle trainingen onbeperkt gevolgd kunnen worden en dus niet hoeven worden goedgekeurd.

Bovendien besteed je met e-learning de leertijd écht aan leren, en niet zozeer aan contextuele zaken zoals voorstelrondjes, wachten op te laat komende deelnemers of het behandelen van vragen die niet per se relevant zijn voor je medewerker.

Daarnaast is in e-learning de urenbelasting vaak minder zwaar dan bij een klassikale training, omdat alleen de meest relevante informatie wordt behandeld en er minder zijsprongen worden gemaakt. Wanneer je heel gericht wilt leren, is dat echt een voordeel.

Kortom: met Online Academy bespaar je kostbare tijd. Dat betekent dat jullie meer tijd overhouden om aan je organisatiedoelstellingen te werken.

Je bespaart op studiekosten

Als je je opleidingskosten laag wilt houden, kies je voor e-learning. Ten eerste scheelt het bij de aankoop: e-learning is goedkoper dan live trainingen. Geen wonder, want bij live trainingen betaal je onder andere nog voor de aanwezigheid van de docent, voor de locatie en voor de tijd en kosten die er zijn gemaakt om de lessen in te plannen. Bovendien scheelt het reiskosten en materiaalkosten.

Je bespaart op onderhoudskosten van bestaande e-learning

Veel organisaties hebben eigen e-learning voor organisatie-specifieke zaken of meer algemene e-learning (bijvoorbeeld projectmanagement of persoonlijke ontwikkeling). Deze algemene e-learning zit ook in Online Academy. Je oude e-learningmodules en de onderhoudskosten die erbij komen kijken, kunnen hierdoor vaak vervallen. Soms is het zelfs helemaal niet meer nodig om het eigen e-learningplatform te behouden. Zo kun je de onderhoudskosten nog meer reduceren.

Je bent minder kwijt aan de inkoop van losse e-learning

Met Online Academy kun je ook besparen op het inkopen van losse e-learning. Ons aanbod is namelijk zo groot, dat we bijna iedere training hebben die je nodig hebt. Neem bijvoorbeeld de AVG-trainingen: bij veel bedrijven is het verplicht dat medewerkers een AVG-module doorlopen. Doordat deze training standaard in Online Academy-aanbod zit, hoef je het dus niet meer los in te kopen.

De vaardigheden die je medewerkers leren zorgen voor meer omzet

Met e-learningplatforms als Online Academy leren je medewerkers onbeperkt: ze kunnen daarom alles leren wat hen maar interessant lijkt. En wanneer je medewerkers leren, verbeteren hun prestaties. Als jouw medewerkers bijvoorbeeld beter worden in timemanagement of Microsoft-vaardigheden, scheelt dat tijd en dat scheelt geld. Ook zijn er trainingen die hen specifiek beter maken in vaardigheden die bij hun werk horen, zoals Logistiek & Supply Chain Management, Nieuwe Omgevingswet of Online Marketing. En hoe meer medewerkers deze e-learningmodules volgen, hoe meer dat voor jou als werkgever optelt. ​​​​​​​ ​​​​​​​

Twee voorbeelden van hoe je met Online Academy trainingskosten reduceert

Als je een bedrijf met 1.000 medewerkers heb, dan kost een Online Academy-abonnement je ongeveer € 25.000,- per jaar. Als je kijkt naar bovenstaande punten, zie je dat je die investering al snel terug kunt verdienen. Een losse e-learningmodule kost al snel € 30,- per medewerker: Wanneer 1000 medewerkers verplicht een losse AVG-module moeten doorlopen, ben je al € 30.000,- kwijt. Online Academy is dan al goedkoper – en dan hebben we nog niet eens gekeken naar alle andere trainingen die je erbij krijgt.

Een ander voorbeeld: als 10 van jouw 1000 medewerkers de training Efficiënt mailbox management volgen, kunnen ze 5% van hun tijd per dag terugwinnen. Op jaarbasis bespaar je als bedrijf 880 uur aan werktijd van medewerkers. En wanneer ze anders modules volgen die gericht zijn op productiviteit, dan kunnen ze nog meer tijd besparen. Hierdoor hebben we meer ruimte en energie voor de werkzaamheden die écht het verschil maken voor je organisatie.

Meer weten over wat Online Academy

Kortom: met oplossingen zoals Online Academy bespaar je veel op trainingskosten. Benieuwd wat Online Academy voor jouw organisatie kan betekenen? Maak online een vrijblijvende afspraak met een accountmanager om de mogelijkheden te bespreken. Of vraag het trainingsoverzicht aan of neem direct contact met ons op: we vertellen je graag meer!

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl