Virtual Reality net zo effectief als de ‘echte’ reality

Jij wilt jouw medewerkers de beste online trainingen aanbieden. Daarom blijven we continu innoveren. Zo werkten we onlangs mee aan een groot onderzoek naar leren met Virtual Reality. En de resultaten beloven veel goeds.

Presenteren voor virtuele mensen

Al in 2014 legden we de basis voor dit onderzoek, toen we samen met onze technische partner een pilottraining maakten. Hierin kon je in VR aan je presentatievaardigheden werken. Je publiek reageerde hierin op jouw presentatie. De mensen verloren bijvoorbeeld hun aandacht als je geen oogcontact maakte. Dan werden ze onrustig. Ook reageerden ze bijvoorbeeld als je je stem verhief of als je heen en weer liep.

Onderzoek nodig

In 2014 bleek dat de markt nog niet klaar was voor VR-trainingen. De techniek was nog niet ver genoeg ontwikkeld en VR was nog te onbekend. Maar omdat wij mogelijkheden zagen, besloten we er verder mee te gaan. Samen met promovendus Stan van Ginkel onderzochten we hoe VR het best kon worden ingezet om presentatievaardigheden te verbeteren.

Gedetailleerde feedback

Wat ontdekten we? Dat leren presenteren in VR heel goed werkt. Deelnemers verbeterden hun presentatievaardigheden net zo veel als wanneer zij face-to-face oefenden. Zij waren blij met de feedback die ze in de app kregen: die vonden ze heel gedetailleerd.

Goed doorgelicht

Deze onderzoeksresultaten publiceerden we dit jaar in Computers & Education, een van de grootste wetenschappelijke tijdschriften ter wereld op het gebied van educatie. We zijn hier ontzettend trots op. Deze publicatie is namelijk een bevestiging dat het klopt wat we hebben gedaan. Om het gepubliceerd te krijgen, is onze methode heel goed doorgelicht. Dat we hier doorheen zijn gekomen, betekent dat onze eindresultaten worden vertrouwd. Na een paar jaar hard werken is dat een ontzettend mooi resultaat!

Wat betekent dit voor jou?

Uit ons onderzoek blijkt: VR is van toegevoegde waarde. We kennen de valkuilen, uitdagingen én mogelijkheden. Hiermee kunnen we trainingen maken die jouw medewerkers beter laten leren. Op een slimme en stimulerende manier.

Dat betekent dat we aan de slag gaan om deze trainingen bij Online Academy te implementeren. Verwacht dus over niet al te lange tijd VR-trainingen in het aanbod. Naast Presentatievaardigheden is dat bijvoorbeeld de training Security Awareness, die laatst al in VR te volgen was op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Hierin doe je onder andere een werkplekonderzoek en voer je een gesprek over privacy met een medewerker.

Wil jij met jouw organisatie als eerste gebruikmaken van de VR-training Presentatievaardigheden? Neem dan contact met ons op via zakelijk@onlineacademy.nl of 035 ‑ 7 506 178.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl