“Met Online Academy willen we anders zijn dan andere consultancybedrijven”

30 september 2018

Ook Twist Group, consultancybedrijf voor diverse afval- en milieuvraagstukken, maakt gebruik van Online Academy. Consultant en managementassistent Nicky Somohardjo: “Als onze werknemers en freelancers mogelijkheden krijgen om zich op te leiden, kunnen ze zich onderscheiden van de rest van de markt.”

Iets extra’s bieden

Twist Group heeft voor Online Academy gekozen om zowel de vaste werknemers als freelancers iets extra’s te bieden. “De consultancywereld binnen de afval- en milieubranche is concurrerend. Je zal je op bepaalde gebieden moeten onderscheiden, wil je dat die ene bepaalde freelancer bij jou aan de slag gaat met die ene aanvraag,” aldus Nicky. “Met Online Academy willen we graag anders zijn dan andere consultancybedrijven.”

Twist Group was op zoek naar een manier om online opleiden aan te bieden en kwam toen uit bij Online Academy. “Voor onze werknemers is het een leuk extraatje waarmee ze zich kunnen onderscheiden bij de opdrachtgever. Op hun cv of tijdens het persoonlijk gesprek zouden ze kunnen toelichten dat ze een bepaalde training hebben gevolgd bij Online Academy die van toegevoegde waarde is voor de opdracht.”

Laagdrempelig

Online Academy werd positief ontvangen bij de medewerkers van Twist Group. “Het is natuurlijk een heel laagdrempelig platform,” vertelt Nicky. En daarbij hoeven werknemers zelf niet zo veel moeite te doen om aan de slag te gaan: “Ze hoeven geen reisafstand af te leggen voor een cursus die ze zouden willen, of iets aan te vragen.”

Voor Nicky zelf heeft Online Academy dan ook de verwachtingen waargemaakt. “Het werkt snel. Het is overzichtelijk. De feel en look passen bij deze tijd. Het aanbod is groot. De filmpjes zijn duidelijk. De opdrachten zijn helder en laagdrempelig.”

Verschillende leervormen

Zelf is Nicky begonnen aan een training Personeelsmanagement toen ze een opdracht kreeg waarin veel HR-stukken behandeld werden. “Tot zover ben ik erg tevreden met de training. Het is uiteindelijk altijd fijner dan leren of lezen uit een saai boek. En de voorbeelden en uitleg die bij het filmpje horen, versnellen ook het proces dat je de onderwerpen beter begrijpt. En ook niet onbelangrijk: de vrouw uit het filmpje heeft een hele fijne stem om naar te luisteren!”

Het enige dat ze van tevoren niet had verwacht, was dat het voor haarzelf alsnog lastig was om tijd vrij te maken: “Dat ligt eerder aan mijn eigen timemanagement dan aan Online Academy natuurlijk. Maar daarin zie ik duidelijk een verschil met wat ik vooraf in had gecalculeerd.”

Concurrerende positie

Opleiden is een belangrijke prioriteit voor Twist Group. Dat is ook nodig in consultancy-wereld, waar veel concurrentie is. “Op het moment dat onze werknemers en freelancers mogelijkheden krijgen om zich op te leiden, kunnen ze zich onderscheiden van de rest van de markt.” En dan is de kans groter dat de opdracht naar Twist Group gaat. “Dat is uiteindelijk ons doel: zoveel mogelijk opdrachten, zoveel mogelijk vraagstukken in de afval- en milieubranche behandelen en zo facturabel mogelijk zijn!”

 

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl