Respectvol samenwerken

SkillsTown en Online Academy introduceren kosteloos leerpakket

De maatschappij is in beweging. Het wordt steeds duidelijker dat respect voor elkaar hebben binnen organisaties een must is. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Daarom willen online opleiders SkillsTown en Online Academy een steentje bijdragen door middel van een online leerpakket: Respectvol samenwerken. Dit leerpakket kan onderdeel worden gemaakt van het beleid rondom respectvol gedrag in organisaties.

Meer aandacht voor respectvol samenwerken

Respect hebben voor elkaar is een belangrijke voorwaarde voor een goede samenwerking. Hans Schuurmans, CEO van SkillsTown, zegt: “We merken dat er binnen organisaties steeds meer behoefte is om bewustwording te creëren rondom het thema ‘respectvol met elkaar omgaan’.” Tom Bos, CEO van Online Academy: “Wij zijn met een groep klanten in gesprek gegaan over dit onderwerp en het is voor ons duidelijk dat het noodzakelijk is om hier een bijdrage in te gaan leveren. Door online trainingen aan te bieden die ingaan op deze onderwerpen, hopen we op meer aandacht hiervoor binnen organisaties.” Onze klanten kunnen dit pakket aanvragen. En omdat dit zo’n belangrijk onderwerp is, willen we dit graag ook kosteloos aanbieden aan werkend Nederland.

Het online leerpakket

In het leerpakket vind je online trainingen met betrekking tot het thema: Respectvol samenwerken. Deze trainingen gaan in op onderwerpen zoals: sociale veiligheid, diversiteit, omgaan met agressie, diversiteit, samenwerken en meer. Met deze trainingen hopen SkillsTown en Online Academy organisaties een bouwsteen te geven om aan de slag te gaan met het vormen van een positieve bedrijfscultuur.

Tom zegt: “Door medewerkers deze trainingen te laten volgen zal ongewenst gedrag op de werkvloer niet zomaar stoppen. Het probleem is hiermee niet opgelost en dat is belangrijk om in te zien. Maar we hopen wel dat organisaties hun bedrijfscultuur hierdoor goed onder de loep gaan nemen en medewerkers hun gedrag. Om een cultuur te veranderen moet er wel beweging blijven en moeten we stappen blijven zetten. Hopelijk kan dit leerpakket een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een veilige werkomgeving.”

Goede sfeer op het werk

Hans zegt: “Wij staan ervoor om organisaties te helpen om beter te presteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is een goede sfeer op het werk. Als wij hier al een kleine bijdrage in kunnen leveren met onze expertise en tools, zou dat mooi zijn.” Tom vult aan: “Bewustwording is het belangrijkste component. Het bewust worden van wanneer je zelf de grens over gaat, maar ook bewust worden van grensoverschrijdend gedrag bij een ander, zodat je ze hierop aan kunt spreken.”

Hans: “Door onze verschillende leervormen en trainingen met elkaar te combineren, hopen wij een zo goed mogelijke ondersteuning te bieden voor organisaties, zodat ze aan de slag kunnen gaan met onderwerpen waar meer aandacht voor nodig is.”

Meer aandacht voor respectvol samenwerken binnen jouw organisatie?
Iedere organisatie kan 3 maanden lang kosteloos gebruik maken van dit leerpakket. Ben jij al klant? Neem dan contact op met jouw contactpersoon. Zo niet, mail dan naar info@onlineacademy.nl om het leerpakket aan te vragen voor jouw organisatie.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl