Professionaliseren volgens de normen van de onderwijsinspectie?

Als school moet je de professionalisering van je docenten aantoonbaar maken richting onderwijsinspectie. Kan knap lastig zijn, maar niet als het aan Online Academy ligt. Als partner van de Alliantie voor Onderwijs hebben we ons ruime professionaliseringsaanbod gekoppeld aan het digitale ontwikkelplatform van e-Loo, bekend van DOT en BOOT, thematisch verbonden met het waarderingskader van de inspectie. Zo garanderen we doelgericht professionaliseren.

Hoe werkt de integratie precies?

In de Digitale Observatie Tool (DOT) van e-Loo kunnen docenten een zelfevaluatie invullen, maar ook een observator of hun leerlingen om feedback vragen. In een nabespreking komen de meest opvallende conclusies uit deze driehoeksfeedback aan de orde, wat leidt tot bewezen leereffecten. In de Beoordelings- en Ontwikkeltool (BOOT) van e-Loo, zijn alle leeruitkomsten terug te vinden. Hieraan is het Online Academy-aanbod, voor het vakinhoudelijke deel van het onderwijs, een-op-een gekoppeld. Met een DOT-analyse bewijs je in de BOOT niet alleen de kwaliteit van je lessen, maar ook welke kennis en vaardigheden je hebt ontwikkeld. En met de online module van Online Academy verbeter je je vakvaardigheden effectief en efficiënt.

Lid van een professionele leergemeenschap

Zo bouw je als docent een stevig portfolio op voor je professionalisering. Tegelijkertijd is het zo dat je als docent werkt in een team, in een organisatie. Je leert van en met collega’s die al langer voor de klas staan. Door de effectieve inzet van e-Loo zorgen we voor (digitaal) netwerken met een leerteam en een coach. Kortom: je bent lid van een professionele leergemeenschap, die stelselmatig onderzoek doet naar de opbrengsten van het leertraject van alle deelnemers.

De digitale omgeving van e-Loo wordt op grote schaal gebruikt in het onderwijs, omdat het werkt. De koppeling met de e-learning van Online Academy biedt een rijkheid aan mogelijkheden om professionalisering te versterken als ontwikkelcyclus. Vanuit de school zelf is het comfortabel dat alles gebeurt in lijn met de verantwoordingskaders van de inspectie, zodat je als school ook aantoonbaar in control bent op professionalisering.

Kwaliteitsmonitoring

Het eigendom van alle data die de docent gebruikt om groei te analyseren, te rapporteren en te onderbouwen ligt bij de docent zelf. En die data zijn door de validering van de tools 100% betrouwbaar. De data die dit oplevert zijn gekoppeld aan een benchmark met 30.000 actuele lesobservaties en worden gebruikt in de kwaliteitsmonitoring van je school.

Benieuwd naar meer?

Ben je nieuwsgierig naar de geïntegreerde professionaliseringsoplossing van Online Academy, download dan de brochure. Wil je meer weten over onze professionaliseringsoplossing binnen de Alliantie voor Onderwijs? Download dan de brochure. Ben je benieuwd wat onze professionaliseringsoplossing voor het onderwijs kan betekenen voor jouw school of scholengemeenschap? Maak dan een afspraak met ons via 035 750 6178 of info@onlineacademy.nl. We komen graag vrijblijvend bij je langs.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl