Online Academy wint aNewSpring-award

2019 is goed begonnen voor Online Academy: we wonnen de award voor de ‘most inspiring learning journey’ bij aNewSpring! Online Academy-opleidingsmanager Karin Bremer vertelt: “We doen hiermee echt iets nieuws.”

Samen met 8 vakgenoten werden we genomineerd voor de award van aNewSpring. Wie heeft de training met de meest inspirerende learning journey? Op de verkiezingsavond demonstreerden alle kanshebbers één training uit het aanbod. Karin presenteerde namens Online Academy de training ‘Privacy & Security’.

Een training die zich aanpast aan jou

Deze training biedt namelijk iets nieuws: hij is adaptief op twee manieren. Dit betekent dat hij zich aanpast aan je kennisniveau, maar ook aan hoe jij wilt leren. Kies je voor tekst, audio of video?

“Adaptief leren op basis van kennis gebeurt wel meer,” vertelt Karin. “Maar adaptief leren op basis van vorm minder vaak. En het samenvoegen van deze twee vormen is helemaal nieuw.”

Met deze training hebben we uitgebreid onderzocht hoe adaptiviteit werkt. “Hieruit bleek dat adaptief leren op basis van kennis zorgt voor een hoger leerrendement. De training wordt vaker afgemaakt en mensen vinden hem leuker om te doen.”

Wat werkt – en wat niet?

Tijdens de verkiezing presenteerde Karin hoe de training is opgebouwd en hoe hij werkt. “Maar ook wat er juist niet goed ging bij het opzetten van de training en hoe we het hebben opgelost. Zo kunnen anderen ook leren hoe het níet moet. We kwamen er in de pilotversie bijvoorbeeld achter dat niet alle testpersonen begrepen hoe adaptief leren werkt. Dat moesten we dus duidelijker maken. De versie die uiteindelijk online ging, was een stuk beter!”

Uiteindelijk verkoos een publieksjury van 250 vakgenoten Online Academy als winnaar. Waarom we hebben gewonnen? “Omdat het een innovatief product is. Er is nog nauwelijks onderzoek gedaan naar adaptiviteit op basis van vorm. We doen wel echt iets nieuws. Daarbij denk ik dat ook de vorm van de presentatie heeft meegeholpen: door te vertellen over onze blunders en oplossingen, hebben we de vakgenoten echt verder geholpen. En daar draaide het ook om bij deze avond.”

Het winnen van de award is een hele eer. “Het is een bevestiging dat waar we mee bezig zijn, goed is. Vooral omdat de waardering komt van vakgenoten die zich ook bezighouden met onderwijs en het ontwikkelen van e-learning. Dat is echt fijn.”

Altijd blijven verbeteren

Adaptief leren op basis van kennis werkt. En de eerste onderzoeksresultaten over adaptief leren op basis van vorm waren positief. Betekent dit dan ook dat er meer adaptieve trainingen in het aanbod komen?

“Ik kan me goed voorstellen dat we nog een aantal adaptieve trainingen zullen maken,” vertelt Karin. “Vooral bij trainingen die veel theorie bevatten is het handig, want dan hoef je alleen nog maar de theorie te volgen die je nog niet weet. Dat zorgt weer voor een positievere leerervaring.”

Ze vervolgt: “Maar we gaan nog meer onderzoek doen. Naar adaptief leren op basis van vorm, maar ook naar andere manieren om online leren nog effectiever te maken. Want dat is onze missie: het leerrendement bij alle trainingen zo hoog mogelijk maken. Dat is nu al goed, maar we blijven altijd onderzoeken en altijd verbeteren.”

Meer weten over adaptief leren? Of benieuwd met welk onderzoek we nu bezig zijn? Neem dan contact met ons op via zakelijk@onlineacademy.nl of bel naar 035 ‑ 7 506 178. We gaan graag met je in gesprek.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl