Online Academy, trotse partner binnen de Alliantie voor Onderwijs

Structurele problemen in het onderwijs integraal aanpakken. Dat is de ambitie die wij als Online Academy delen met Hogeschool NCOI, Meesterbaan, ECHT Onderwijs en e-LOO. Als Alliantie voor Onderwijs hebben wij met elkaar een unieke totaalbenadering ontwikkeld. Daarbinnen richten wij ons, samen met e-LOO, op de professionalisering van docenten en ander onderwijspersoneel. Hieronder lichten we ons nieuwe samenwerkingsverband en onze rol daarbinnen graag voor je toe.

Professionalisering van het onderwijs

Of het nu gaat om primair of voortgezet onderwijs, de professionalisering van onderwijspersoneel staat bovenaan de agenda van elk schoolbestuur. Maar hoe pak je die professionalisering nu resultaatgericht aan? Hoe zorg je er als onderwijsinstelling voor dat je docenten, boven op de hoge werkdruk die ze al hebben, alle snelle ontwikkelingen blijven bijbenen. Wat is de beste begeleiding voor leerkrachten die net van de opleiding komen? En hoe kun je eenvoudig aantoonbaar maken dat je een doelgericht professionaliseringsbeleid voert?

Goed nieuws voor alle scholen in Nederland: als partner van de nieuwe Alliantie voor Onderwijs, bieden we een totaaloplossing voor alle professionaliseringsvragen. Deze oplossing bestaat uit een speciaal schoolabonnement op Online Academy. Maakt niet uit hoeveel mensen er op een school of scholengemeenschap werken, met dit ene abonnement krijgen zij allemaal toegang tot ons digitale platform. Hier vinden zij een zeer ruim aanbod aan online modules waarmee zij hun didactische, pedagogische en organisatorische vaardigheden kunnen ontwikkelen binnen de specifieke normen van de Inspectie van het Onderwijs. Efficiënt, effectief en aantoonbaar waardevol.

Nieuw en uniek samenwerkingsverband

Wat onze professionaliseringsoplossing zo resultaatgericht maakt, is dat hij is ontwikkeld binnen de Alliantie voor Onderwijs. Dit is een nieuw en uniek samenwerkingsverband tussen toonaangevende partijen in het onderwijsveld, elk met zijn eigen bewezen specialisme. Samen streven we ernaar om structurele problemen binnen het onderwijs integraal op te lossen. Hierbij maken we optimaal gebruik van elkaars jarenlange ervaring en expertise.

Voor de aanpak van het professionaliseringvraagstuk binnen het onderwijs werken wij als Online Academy nauw samen met e-LOO, de grootste specialist in digitale ontwikkeltools in het onderwijs, welbekend van DOS, BOOT en SET. Wij hebben ons aanbod voor onderwijs direct gekoppeld aan het e-LOO-platform, dat al op veel scholen wordt gebruikt.

Parallellie met aandachtspunten onderwijsinspectie

Doordat wij onze online professionaliseringsmodules hebben gekoppeld aan e-LOO, zijn de leeruitkomsten gelijk aan de indicatoren in de Digitale Observatie tool van e-LOO en lopen parallel aan de belangrijkste aandachtspunten van de Inspectie van Onderwijs. Dat is wat je noemt resultaatgericht professionaliseren.

Verder krijgen schoolmedewerkers bij elke module te maken met onze unieke leermethode. Deze methode, winnaar van de internationale Learning Impact Award 2020, is gebaseerd op recent neurowetenschappelijk onderzoek. Uitgangspunt is dat mensen niet uren achter elkaar hoeven te leren, maar dat 5 tot 10 minuten per dag voldoende is voor een veel hoger leerrendement. Ideaal dus voor drukbezette docenten.

Benieuwd naar meer?

Ben je nieuwsgierig naar de geïntegreerde professionaliseringsoplossing van Online Academy voor het onderwijs, download dan de brochure. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met ons via 035 750 6178 of info@onlineacademy.nl. Wij staan je graag te woord.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl