Meer offline? Doe gewoon!

Tegenwoordig zijn we online vanaf het moment dat we opstaan, tot het moment dat we onze ogen weer dichtdoen. We sturen het laatste appje, kijken die ene video op YouTube af en sturen nog een tweet het wereldwijde web in. We zijn als kikkerlandje graag de beste, maar de beste zijn in online gebruik is toch een beetje gênant.

De internetverslaving ligt namelijk extreem hoog in Nederland. Dat klinkt niet goed. Het idee om daarom af en toe van het internet af te gaan en alle online apparaten eens de rug toe te keren, is helemaal niet zo gek.

De voordelen van offline zijn op een rijtje:

1. Dat we kunnen multitasken is een leugentje voor eigen bestwil. Alles tegelijkertijd in de gaten houden gaat juist ten koste van de kwaliteit van onze uitvoering. Onze hersenen kunnen zich op één ding tegelijk het best focussen. Telefoon weg, laptop op vliegtuigstand en rammen met die deadlines. Geen meldingen van berichtjes die je toch even moet checken, geen belletjes die je uit je focus halen. Vergeet later alleen niet je documenten te uploaden in de Cloud als je daarmee werkt, dat zou dan weer zonde zijn.

2. Er zitten een hoop uren in je dag. Heb je wel eens over jouw (privé)schermtijd nagedacht? Achter je laptop kan je prima snel Facebook checken, WhatsAppen via je browser, of al dromend over je volgende vakantie naar je Postvak IN staren. Die tijd kan je ook gebruiken voor een wandelingetje in het park. Je wordt er rustig van, het stimuleert helder denken en je creativiteit neemt toe.

3. We komen veel berichten tegen in de online wereld die intimiderend kunnen overkomen. Je collega’s, vrienden, familie en kennissen posten allemaal hun succesverhalen, dingen waar ze trots op zijn. Dat kan, al dan niet bewust, een hoop met je zelfvertrouwen doen en je laten vergeten dat ook zij af en toe kopje onder in hun eigen misère gaan. Ook jij verdient een positiever zelfbeeld, dat je kunt bereiken door eens wat vaker niet naar de hoogtepunten van anderen te kijken. Leef in het nu!

4. Hoe irritant is het wanneer jouw gesprek wordt verstoord, omdat iemands ogen afdwalen naar een oplichtend schermpje? Tijd voor wat zelfreflectie, want eerlijk is eerlijk: jij doet dit ook. Zonde! Minder afleidende schermpjes, meer waardevolle gesprekken.

Wat denk jij, staat er een voordeel tussen dat voor jou van toepassing kan zijn? Laat alles wat je net hebt gelezen eens bezinken, ga erover in gesprek met de mensen om je heen en haal eruit wat jou zou kunnen helpen. Proberen kan altijd.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl