Leer effectief leren in de nieuwe training Learning Skills

We blijven ons hele leven leren. Voor ons werk, maar ook in ons privéleven. Dit maakt ‘leren’ een van de belangrijkste vaardigheden die je als mens kunt hebben. Want wie kan leren, kan álles leren. Maar hoe kun je dat zo effectief mogelijk doen? Ontdek het in de training Learning Skills!

Waarom effectief leren zo belangrijk is

Misschien heb je het weleens meegemaakt: je zit er hele dag met een lesboek voor je, maar je gedachten dwalen steeds af. Of het lukt je wél om actief met de lesstof aan de slag te gaan, maar de stof blijft toch niet hangen.

Door effectiever te leren, onthoud je de juiste dingen. In de training Learning Skills ontdek je welke leermethoden werken en welke niet. Je maakt bijvoorbeeld kennis met de methode van Loki, waardoor je in één keer heel veel informatie kunt onthouden. Je past je elke dag verschillende leertechnieken uit de wetenschap direct toe om te ervaren wat voor jou werkt.

Deze methoden kun je voortaan ook inzetten wanneer je iets wilt leren. Of je nu nieuwe skills nodig hebt voor je werk, een nieuwe hobby wilt oppakken of gewoon zin hebt gekregen om iets nieuws te leren.

3 weken leren

Deze training is opgebouwd uit 3 weken. Iedere week volg je 5 korte trainingen van ongeveer 10 minuten. In week 1 onderzoek je hoe je nu leert. Wat werkt er? En wat niet?

In week 2 pas je leerstrategieën uit de breinwetenschappen toe. Je krijgt tips over hoe je focus houdt en hoe je informatie het best kunt onthouden en ordenen in je hoofd.

In week 3 ga je aan de slag met leerstrategieën uit de onderwijskunde. Je leert bijvoorbeeld de do’s en don’ts van leren uit een boek. Na deze week weet je precies welke strategieën je kunt toepassen om effectief te leren.

Wat vind je van deze training?

Hebben jij en/of medewerkers in je organisatie deze training uitgeprobeerd? Laat ons dan weten wat jullie hiervan vinden! Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en gaan graag in gesprek over effectief leren. Bel ons op 035 – 7 506 178 of laat een bericht achter op onze website.

Ben jij werkgever of HR-medewerker en maakt jouw organisatie nog geen gebruik van Online Academy, maar wil je weten of het wat voor jullie is? Bel ons of plan een vrijblijvende afspraak in met een accountmanager.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl