Karin Bremer: “Van onze evaluaties krijg ik echt een bak energie”

Als ze haar computer kan afsluiten met een enthousiast gevoel over wat voor een mooi product Online Academy is, dan heeft Karin Bremer een topwerkdag gehad. Ruim 4 jaar werkt Karin nu bij ons. Eerst als e-learningspecialist, sinds kort als teamlead van team Content. “Ik vind het super ervoor te zorgen dat mensen goed en met plezier hun werk kunnen doen.” Welke rol speelt Karin precies bij de ontwikkeling van onze online trainingen? En welke trainingen zou ze best zelf ook willen volgen? Een goed gesprek met een bevlogen collega.

Visie bedenken en bewaken

“Als teamlead draag ik bij aan de ontwikkeling van al onze producten. Mijn werk is behoorlijk veelzijdig. Het ene moment kijk ik mee met hoe een e-learning wordt ontwikkeld, of faciliteer ik iets voor een collega binnen het team, het andere moment houd ik mij bezig met de innovatie van onze e-learningproducten en maatwerktrajecten. Best uitgebreid dus. Meestal ben ik de lead die eerste gesprekken voert, nieuwe opdrachten duidelijk in kaart brengt en daar op strategisch vlak naar kijkt. Daarna schakel ik door naar de juiste personen binnen het team, dat bestaat uit een aantal e-learningspecialisten plus een copywriter.

Ik werk graag vanuit een sterke visie. Die visie bedenk en bewaak ik. Daarbij kijk ik bijvoorbeeld naar hoe de processen verlopen of naar de nieuwe stappen die we met elkaar willen zetten. Werken vanuit een visie is iets waar ik zelf veel energie van krijg. Ik hoop dit enthousiasme voor de mooie dingen die we ondernemen goed over te kunnen dragen op de andere mensen binnen het team. Teamwork is wat mij betreft toch echt de basis voor een waardevol product.

Leren door te ervaren

We ontwikkelen natuurlijk voortdurend heel veel mooie trainingen. Vaak werk ik mee aan een e-learning waarvan ik denk: nou, die zou ik best wel zelf willen volgen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de training Spaans voor Beginners. In deze training leer je vooral door te ervaren, en ondertussen krijg je telkens stukjes theorie. Waar veel traditionele taaltrainingen starten met woordjes stampen en grammaticaregels en zo, draaien wij het dus om: je begint meteen met conversaties. Hierdoor bereik je veel sneller resultaat. Leuke hiervoor was dat we ook luisterfragmenten moesten opnemen, dus heb meteen zelf ook een woordje Spaans kunnen leren

Andere favoriete trainingen van mij zijn Google Analytics, Yoga en Correct Nederlands. Heel divers, maar wat ze gemeen hebben is dat je ook hier leert door te ervaren. Bij Google Analytics maak je helemaal from scratch een account aan die je opbouwt. Megapraktijkgericht, want je kunt meteen aan de slag met kleine opdrachten en het bekijken van rapportages. Bij de training Yoga doe je elke dag een begeleide oefening om je lichaam soepel te houden en stress te verminderen. Hiervoor hebben we zelf de videoproductie gedaan.

De training Correct Nederlands vind ik vooral heel interessant omdat hij adaptief is. Dat betekent dat je een aantal instaptoetsen maakt over verschillende onderwerpen. Denk aan: wanneer gebruik je een hoofdletter of kleine letter, wel of geen koppelteken, het correcte gebruik van hun of hen. Afhankelijk van hoe je die toetsen maakt, wordt bepaald welke theorie je nog beter onder de knie moet krijgen. Zo leer je dus echt alleen maar wat je nog nodig hebt. Het is dus een heel efficiënte training en helemaal op maat voor de deelnemer.

Start-up-achtige vibe

Ik doe mijn werk met enthousiasme. Waar ik heel blij van word, is samen met het team hard werken aan een nieuw project en als dat dan staat het met elkaar vieren. Dan heerst er echt een beetje zo’n start-up-achtige vibe. Maar ik vind het ook fijn dat we voortdurend nieuwe trainingen ontwikkelen, zoals die training Spaans voor Beginners. Daarbij moet je natuurlijk eerst heel goed uitzoeken wat de beste methode is voor het overdragen van de inhoud van de training.

Waar ik vooral een bak energie van krijg, is zien wat voor effect onze trainingen hebben op de deelnemers. Regelmatig lees ik in evaluaties zulke mooie dingen die mensen bereikt hebben. Zo las ik bijvoorbeeld dat onze training Pitchen voor een nieuwe baan daadwerkelijk tot nieuwe functies heeft geleid bij een aantal deelnemers. En over onze training Timemanagement schreef iemand dat hij eindelijk weer grip heeft gekregen op zijn werk en veel minder stress ervaart. Als ik dat soort dingen lees, ben ik echt trots op wat we met onze trainingen voor elkaar krijgen. Want daar doen we het natuurlijk allemaal voor: om mensen verder te brengen.

Toekomstdroom

Juist doordat deelnemers over het algemeen zo enthousiast zijn over wat ze bij ons leren, denk ik echt dat we met Online Academy iets heel bijzonders in handen hebben. En dat dragen we als team Content ook uit: we willen echt het allerbeste e-learningplatform van Nederland worden. Onze ambities zijn groot. We kunnen volgens mij nog een hoop mooie dingen voor elkaar krijgen.

Een toekomstdroom die ik bijvoorbeeld heb, is dat ons platform volledig gepersonaliseerd kan worden. Zich dus geheel aan kan passen aan het niveau en ontwikkelbehoeften van de individuele gebruiker. Het ultieme maatwerk. Dat vergt natuurlijk nog de nodige stappen, maar het past heel goed bij hoe wij denken over leren. Geen enkele training is hetzelfde voor verschillende mensen. Leren is en blijft altijd persoonlijk.

Benieuwd naar Karins favoriete trainingen?

Laat je ook inspireren door Spaans voor Beginners, Google Analytics, Yoga, Correct Nederlands, Pitchen voor een nieuwe baan of Timemanagement. Meer weten over deze of andere trainingen van Online Academy? Dan kun je ook altijd contact opnemen met ons via 035 – 7 506 178 of info@onlineacademy.nl. Wij staan je graag te woord.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl