Jouw training in Virtual Reality op de CES in Las Vegas

In Virtual Reality (VR) een gesprek voeren met een medewerker over privacy. Of als VR-assessment een werkplekonderzoek doen. Op de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas kon je onze training Security Awareness nu wel heel interactief volgen …

De CES is wereldwijd de grootste beurs op het gebied van consumentenelektronica en -innovatie. Dit is dé plek voor smartphoneontwikkelaars en andere tech-bedrijven om hun nieuwste producten te introduceren. En dit jaar stond Online Academy er ook. Samen met VR-learning bedrijf CoVince ontwikkelden we namelijk een applicatie om de training Security Awareness in Virtual Reality te volgen.

Waarom leren in VR werkt

Hoe levendiger de leerervaring, hoe meer je leert. En dat is bij VR zeker het geval. Onderzoek laat zien dat emoties en reële oefensituaties zorgen voor een hoger leerrendement.

Samen met CoVince onderzochten we of dit ook werkt voor de training Security Awareness. Dat past goed bij deze training, want bij medewerkers leeft dit onderwerp niet. Dit maakt dat het soms lastig of saai is om met deze stof aan de slag te gaan. Maar het is wél een heel belangrijk onderwerp.

Met de VR-applicatie in het innovatieve leerplatform CoVince proberen we Security Awareness leuk te maken. Zo voer je echt een gesprek met een medewerker in een 360-graden-video, ontdek je veiligheidsrisico’s op je VR-werkplek en doe je mee aan een quiz waarbij een quizmaster je de vragen stelt.

Nieuwe ontwikkelingen

We deden al langer onderzoek naar VR, maar de CES in Las Vegas is de eerste keer dat we deze nieuwe vorm aan het grote publiek konden laten zien. De reacties hierop waren erg positief: veelbelovend voor verder onderzoek! Op dit moment is het nog niet mogelijk om zelf Online Academy-trainingen in VR te volgen, maar wie weet wat de nieuwe technologische ontwikkelingen ons gaan brengen …

Wil jij meer weten over deze nieuwe vorm van leren? Of wil jij de training Security Awareness volgen? Mail of bel ons op 035 ‑ 7 506 178.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl