“Door de ontwikkeling van anderen, verrijk ik mezelf”

Opleidingsmanager Jochem van Iterson ziet elke dag kansen

Zijn twee valkparkieten zijn heel blij dat hij nu al maanden thuiswerkt, maar zelf zou Jochem van Iterson wel weer wat vaker onder zijn nieuwe collega’s zijn. Juist om ze beter te leren kennen. Nou, dat is dan geheel wederzijds. Jochem is onze nieuwe opleidingsmanager. In april dit jaar stopte hij als trainer bij Picnic Fulfilment, om zich met volle overtuiging te wijden aan het uitbreiden en verbeteren van ons aanbod. “Leren en ontwikkelen vormen niet alleen de basis van mijn professionele bestaan, ze zijn ook mijn persoonlijke ambitie”.

Geloven in je eigen leervermogen

“Een van de leukste trainingen die wij op dit moment in huis hebben, vind ik Growth Mindset, vernoemd naar het ontwikkelprincipe van de Amerikaanse psychologe Carol Dweck. Volgens Dweck zijn er mensen die ervan uitgaan dat talenten min of meer vaststaan, en mensen die juist het groeipotentieel benadrukken. Zo’n growth mindset komt neer op het geloven in je eigen leervermogen. Dat is een belangrijk principe achter al onze e-learnings. Maar ik noem de training ook omdat hij mij persoonlijk heeft geholpen om de uitdagingen van een nieuwe functie en omgeving op een positieve manier aan te gaan.

De training Timemanagement vond ik trouwens ook erg nuttig. In mijn enthousiasme ben ik soms geneigd om het overzicht te verliezen, zeker in een dynamische omgeving waar een hoop interessante dingen tegelijk gebeuren. Deze training heeft mij geholpen om structuur aan te brengen in mijn werkzaamheden.

Online Academy stimuleert de nieuwsgierigheid

Daarnaast heb ik nog een aantal trainingen op het oog. Die gaan over onderwerpen waar ik wel graag meer over wil weten, maar nooit aan ben begonnen omdat ze niet direct aansluiten bij mijn professionele ontwikkeling. Ik denk dan aan verschillende programmeertalen en de leerlijn Creatie Design met Adobe. De mogelijkheid om hiermee kennis te maken vind ik zelf een van de mooiste aspecten van de Online Academy: het platform stimuleert de nieuwsgierigheid en verlaagt de drempel om hier ook echt iets mee te gaan doen.

Het leukste aan mijn werk? Terwijl ik bezig ben om anderen de kans te geven zich te ontwikkelen, leer ik zelf ook ontzettend veel bij. Ga maar na: ik werk voortdurend samen met allerlei mensen die een expert zijn op hun gebied, en hoewel de focus ligt op het ontwikkelen van een goed product, doe ik gedurende dat proces enorm veel nieuwe kennis op. Vaak besef ik dat pas achteraf. Ik krijg zoveel mooie kansen om nieuwe dingen te leren. Elke dag weer.

Persoonlijke groei als belangrijkste ambitie

De voldoening die je ervaart als je een afgerond product op de website terugziet, kan mijn werkdag of -week geslaagd maken. Tijdens het proces ben ik vooral bezig met deadlines en afspraken, kijk ik steeds kritisch naar hoe het product nog beter kan. Pas als dat helemaal voorbij is, kan ik een stap achteruit zetten en het eindproduct van een afstandje als een afgerond geheel zien. Dat voelt dan echt te gek. Juist als je in je achterhoofd houdt wat er allemaal voor nodig was om daar te komen.

Ik heb er lang over gedaan om te ontdekken wat ik nu eigenlijk wilde gaan doen op professioneel gebied, en nog langer om daar te komen. Het vinden van een functie waarin ik mijn kwaliteiten kan inzetten en daaruit voldoening haal, is dan ook heel lang een ambitie op zich geweest.

Als ik dat in ogenschouw neem, denk ik dat persoonlijke groei en ontwikkeling op dit moment mijn belangrijkste ambitie is. Naast een algemene ontwikkeling, ga ik nu ook steeds meer op zoek naar hoe ik met mijn kwaliteiten een unieke bijdrage kan leveren. Ik ben dan ook erg blij dat ik werk in een omgeving waar niet alleen veel ontwikkelmogelijkheden zijn, maar waar ontwikkeling ook nog eens heel actief gestimuleerd wordt.’’

Benieuwd naar meer?

Ben je na het lezen van Jochems verhaal benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met ons via 035 – 7 506 178 of info@onlineacademy.nl. Wij staan je graag te woord.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl