Beter leren met binaural beats: doe mee aan ons experiment

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Veel mensen vinden het fijn om tijdens het leren een muziekje op te zetten. Maar wist je dat er ook muziek bestaat die speciaal is gemaakt om jou effectiever te laten leren? Dit wordt binaural beats of auditory beat stimulation (ABS) genoemd. Klinkt dit interessant? 

Hoe werkt dit precies?

Binaural beats is eigenlijk een heel gek fenomeen – vooral omdat deze beats helemaal geen echte beats zijn. Als je je koptelefoon met binaural beats opzet, hoor je in elk oor een toon op een nét iets andere frequentie. Links hoor je dus iets anders dan rechts. Hierdoor klinkt het alsof je naar een beat luistert.

Je hersengolven passen zich aan de frequenties en het verschil hierin aan. Hierdoor kom jij in een bepaalde staat. Je hebt binaural beats voor ontspanning, bijvoorbeeld. Of alertheid. Er zijn ook binaural beats die ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren. En dat is handig als je aan het leren bent. Want hoe meer concentratie, hoe beter je de leerstof opneemt. Door binaural beats kun je dus effectiever leren.

Ben jij ons proefkonijn?

Klink dit nog een beetje te hocus pocus? Inmiddels zijn er al veel onderzoeken gedaan naar binaural beats en wat dit oplevert. In het aantal onderzoeken is aangetoond dat het positieve effecten kan hebben op angststoornissen en ADHD.

Desondanks is er ook nog scepsis over of het wel echt werkt. Daarom willen we het bij Online Academy zélf eens gaan uittesten. Hiervoor zoeken we nog proefpersonen.  Je luistert dan binaural beats terwijl je een Online Academy-training doet. Dit doe je gewoon achter je eigen computer, je hoeft niet naar een lab te komen. Wil jij ons proefkonijn zijn? Stuur ons dan deze standaardmail, dan geven wij je meer info. Uiteraard delen we de resultaten met jou als participant!

Inmiddels zijn wij niet meer op zoek naar proefpersonen voor dit experiment

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 350+ trainingen
hat Waardevolle certificaten