5 inzichten voor snel en duurzaam leren

Blijven bijleren is belangrijker dan ooit. Maar hoe haal je in korte tijd resultaten die ook op lange termijn impact hebben? Hier hebben we veel onderzoek naar gedaan en veel mee geëxperimenteerd. Met de resultaten hiervan hebben we Online Academy opgezet. Online Academy-directeur Tom Bos deelde zijn bevindingen onlangs op Amsterdam.Onboard. Ontdek de belangrijkste inzichten uit zijn presentatie.

Waarom leren het verschil maakt voor onboarding

Iedere organisatie wil nieuwe medewerkers zo snel mogelijk inzetten. Dit geldt al helemaal voor groeiende of snel veranderende organisaties. Deze medewerkers moet je effectief ‘onboarden’.

Maar hoe zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers snel productief worden? Hoe krijgen zij in korte tijd alle essentiële vaardigheden onder de knie? Een van deze manieren is online leren – maar dan moet dit wél op de juiste manier gebeuren. Want dat professionals iets snel leren, betekent niet per se dat ze het ook op lange termijn beheersen.

Online Academy is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten over effectief leren. En wij delen onze kennis graag. Daarom hebben we de belangrijkste punten uit de Onboard.Amsterdam-presentatie ‘NCOI Online Academy: 5 ways to get both fast and sustainable learning in your workforce’ nog eens op een rijtje gezet.

5 inzichten voor snel én duurzaam leren

1. Gebruik inzichten uit de marketing

Wil je je medewerkers laten beginnen met leren? Marketeers zijn zeer bedreven in het activeren van mensen. Zij weten hoe ze mensen naar hun platform krijgen: gebruik hun inzichten, bijvoorbeeld het veel persoonlijker maken van je (leer)content. Zo krijg je mensen effectief aan het leren.

2. Vertraag je werknemers niet

Als didactici of HR-medewerkers hebben wij altijd een heel goed beeld bij wat leren effectief maakt, maar blijf goed luisteren naar je werknemers. Anders frustreer je ze. Dat dingen effectief zijn, betekent niet dat ze fijn zijn voor mensen: en zo leiden ze alsnog tot matige leerprestaties.

3. Zorg voor focus

Leren werkt alleen als je het met aandacht doet. De gemiddelde concentratieboog is tegenwoordig niet meer dan 20 tot 30 minuten. Dat betekent dus dat je werknemers snel afgeleid zijn. Pas je leercontent daarop aan in plaats van dat je mensen dwingt om zich langer te concentreren dan ze kunnen. Dat lukt gewoon niet.

4. Vergeet de 10.000-urenregel

Je kent de 10.000-urenregel misschien wel: je zou zoveel uur nodig hebben om ergens goed in te worden. Dat is natuurlijk niet waar. Zoveel tijd heb je nodig om de beste in je werkveld te worden. Maar als je medewerkers simpelweg timemanagement of de basis van programmeren onder de knie willen krijgen, hebben ze daar geen 10.000 uur voor nodig. Als je je medewerkers wilt laten leren, houd het dan bij de essentie. Wij zeggen altijd: liever 3 dingen goed dan 10 dingen een beetje. Houd het klein en simpel.

5. Zorg voor opbouw in kleine blokjes

Dingen klein houden zorgt niet alleen voor meer focus, maar ook dat mensen kunnen stapelen. Met stacking, ofwel het opstapelen van vaardigheden, kunnen mensen zelfs kiezen wat ze willen leren. Door het klein te houden, kunnen ze sneller verder met doorleren waar ze beter in worden.

Online Academy bundelt krachten met SkillsTown

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Online Academy een strategisch partnerschap is aangegaan met SkillsTown. Dankzij deze samenwerking bieden we een nog breder pakket aan leeroplossingen aan. Klik op de knop om naar de site van SkillsTown te gaan.

View the page Ga naar skillstown.nl