Efficiënt werken met data

Leer inzicht krijgen in grote hoeveelheden data.

Introductie

Veel data? Veel inzicht! In ons werk krijgen we steeds meer te maken met grote hoeveelheden data, maar hoe analyseer je om tot waardevolle inzichten te komen? Hoe houd je dit vervolgens overzichtelijk en duidelijk gevisualiseerd? In deze opleiding komen alle belangrijke onderwerpen aan bod, zodat jij je eerste stap als data-analist kan zetten.

Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met Big Data. Wat is het en wat kun je ermee als organisatie? Kom erachter hoeveel data je eigenlijk al in huis hebt, hoe bruikbaar deze is en op welke wijze je kunt gaan analyseren. Je gaat ook aan de slag met Power Bi, een krachtige tool om data overzichtelijk weer te geven en in mooie visualisaties. Verder leer je hoe je formules en functies echt goed kunt beheersen in Excel, zodat je hiermee ook data verder kunt analyseren. En natuurlijk leer je alles over machine learning, dé technologie die op dit moment voor de grootste innovatiekracht zorgt. Iets voor jou?

Na het succesvol afronden van de opleiding heb jij alles in huis voor die eerste stap richting data-analyse te zetten!

Let op! Om deze opleiding en de bijbehorende opdrachten goed te kunnen volgen, heb je Microsoft Excel nodig en een school- of werkmailadres, waarmee je een account voor Power Bi kunt aanmaken.

Programma

Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Big Data
  • Introductie in Power Bi
  • Excel Advanced: Formules en Functies
  • Machine Learning

Niveau

Voor de opleiding heb je minimaal hbo werk- en denkniveau nodig.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die wil starten met het analyseren en overzichtelijk maken van grote hoeveelheden data. Een beetje technische achtergrond is handig, maar is niet noodzakelijk om deze opleiding te volgen.

Duur

De opleiding duurt 5 weken en bedraagt een studiebelasting van ongeveer 3 uur per week. We adviseren je elke week één online module te volgen. Wanneer je deze hebt afgerond, ga je verder met de volgende module. Zo behoud jij focus op dat ene onderwerp, veel beter voor jouw leerrendement.

Gedurende de hele opleiding kun je voor vragen terecht bij een docent.

Afsluitende virtual classroom

Je sluit de opleiding af met deelname aan een live online virtual classroom, waarin je extra opdrachten krijgt van de docent en je resterende vragen kunt voorleggen. Na toetsing van je kennis en vaardigheden ontvang je een certificaat als bewijs van deelname en afronding.